Atac asupra unei clinici Planned Parenthood din SUA, soldat cu 3 morţi şi 9 răniţi

Poliţia a arestat un bărbat acuzat că a deschis vineri focul asupra unei clinici Planned Parenthood din Colorado Springs.
Un ofiţer de poliţie rănit într-un schimb de focuri la clinica Planned Parenthood din Colorado Springs este urcat într-o ambulanţă, 27 noiembrie 2015.
Un ofiţer de poliţie rănit într-un schimb de focuri la clinica Planned Parenthood din Colorado Springs este urcat într-o ambulanţă, 27 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Cel puţin 3 oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit, iar alte 9 persoane, inclusiv 5 ofiţeri de poliţie, au fost răniţi dar se află în stare bună, a declarat poliţia din Colorado Springs.

Atacatorul a declarat “ajunge cu organele de copii”, în timp ce era arestat, conform NBC News, care a citat surse neidentificate din cadrul poliţiei.

Declaraţia atacatorului, identificat ca Robert Lewis Dear, în vârstă 57 de ani, aparent a făcut referire la serviciile oferite de clinică, care includ avorturi, dar şi la rolul acesteia în livrarea de ţesuturi fetale către cercetători, conform Reuters.

Deşi investigatorii încă nu au confirmat motivul din spatele atacului, declaraţia lui Dear ar putea oferi un indiciu asupra motivaţiei sale.

Planned Parenthood a fost criticată în acest an după ce oficialii organizaţiei au fost înregistraţi în secret de un grup anti-avort discutând despre cum se pot obţine ţesuturi umane de la fetuşii avortaţi.

Înregistrările video au declanşat proteste şi au devenit o chestiune esenţială în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, în condiţiile în care conservatorii din Congres urmăresc să suspende fondurile federale pentru Planned Parenthood. Organizaţia a negat cu tărie faptul că a desfăşurat activităţi ilegale sau lipsite de etică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe