Asasinarea lui Nemţov. Patru suspecţi au fost reţinuţi de FSB

Omagiu adus liderului opoziţiei ruse Boris Nemtsov
Omagiu adus liderului opoziţiei ruse Boris Nemtsov (facebook.com)

UDPAE - Un bărbat suspectat că ar avea legătură cu asasinarea lui Boris Nemţov s-a sinucis la Groznîi, capitala republicii ruse Cecenia. Potrivit agenţiei Interfax, citată de b1.ro, bărbatul a aruncat o grenadă spre poliţiştii care veniseră să îl aresteze, după care a detonat o a doua grenadă care l-a ucis.

***

UPDATE - Încă doi suspecţi au fost reţinuţi de serviciile secrete ruse în cazul asasinării lui Boris Nemţov, informaţie confirmată de un purtator de cuvânt al Consiliului de Securitate din Republica Ingusetia, Albert Barakoev, pentru Ria Novosti.

***

Doi bărbaţi au fost reţinuţi sâmbătă pentru uciderea liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov, împuşcat mortal, pe 27 februarie, la câţiva paşi de Kremlin, a declarat Alexander Bortnikov, şeful Serviciului Federal de Securitate rus (FSB), la televiziunea naţională, relatează BBC News.

Este vorba despre Anzor Gubashev şi Zaur Dadayev, a informat Bortnikov, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin a fost anunţat despre reţinerea acestora.

Uciderea de luna trecută a lui Boris Nemţov, în timp ce se plimba în apropiere de Kremlin, a şocat Rusia, susţinătorii săi ieşind în stradă pentru a-i aduce un ultimul omagiu fostului vicepremier rus.

Preşedintele Vladimir Putin a condamnat uciderea lui Boris Nemţov catalogând-o drept "josnică şi cinică" şi a promis că-i va găsi pe ucigaşii acestuia.

De cealaltă parte, aliaţii lui Nemţov susţin că asasinatul are motive politice în spate, mai exact opoziţia acestuia faţă de Putin şi de conflictul din estul Ucrainei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe