Armata israeliană lansează rachete în apropierea Damascului

Avioane de luptă israeliene au desfăşurat atacuri cu rachete împotriva a doua ţinte situate în interiorul Siriei, în apropierea unei autostrăzi ce leagă capitala siriană Damasc de cea libaneză Beirut.
Un avion de luptă israelian F-16.
Un avion de luptă israelian F-16. (Getty Images)

Televiziunea de stat siriană a anunţat miercuri că forţa aeriană israeliană a lansat două rachete din spaţiul aerian libanez către o zonă situată în apropierea Damascului. Televiziunea a mai susţinut că atacul nu a provocat victime.

Agenţia siriană de ştiri de stat SANA a citat o sursă militară nenumită afirmând că rachetele au căzut în zona Saboura, la vest de Damasc.

Sursa a precizat că atacul israelian a încercat să “devieze atenţia de la reuşitele” forţelor guvernamentale siriene în lupta împotriva militanţilor jihadişti.

Între timp, Rai al-Youm, un website de ştiri şi de opinie în limba arabă, a declarat că una dintre rachetele israeliene a lovit un depozit de armament al armatei siriene, în timp ce o altă rachetă a vizat mai multe camioane suspectate că transportau arme şi echipamente militare.

Totodată, Al-Masdar News, un website de ştiri şi comentarii pro arab localizat în Boston, a declarat că avioanele israeliene au lansat rachete Popeye de rază lungă înspre districtul sirian Saboura.

Israelul este văzut ca un suporter hotărât al teroriştilor jihadişti care luptă împotriva guvernului din Damasc.

Regimul israelian deseori atacă ţinte pe partea siriană a regiunii Înălţimile Golan, pe care a ocupat-o parţial în 1967.

În plus, Tel Aviv ar oferi tratamente medicale teroriştilor jihadişti anti-Siria care sunt răniţi în luptele cu armata siriană.

În trecut, avioanele de luptă israeliene au pătruns ocazional în teritoriul sirian cu diferite pretexte.

În luna mai, o lovitură aeriană israeliană desfăşurată în Siria a provocat moartea lui Mustafa Badreddine, comandant de rang înalt al grupului libanez Hezbollah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe