Aproximativ 400 de imigranţi au murit într-un naufragiu în Mediterană

Un refugiat este transportat cu o targă în portul Palermo din Italia, 14 aprilie 2015.
Un refugiat este transportat cu o targă în portul Palermo din Italia, 14 aprilie 2015. (Captură Foto)

Aproximativ 400 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia din Libia au murit când ambarcaţiunea lor s-a scufundat, au declarat marţi supravieţuitorii celei mai recente tragedii din Mediterană, unde numărul victimelor accidentelor maritime a crescut în acest an, conform Reuters.

Ambarcaţiunea, ce transporta aproximativ 550 de imigranţi, s-a răsturnat la 24 de ore după ce a părăsit coasta libiană, conform declaraţiilor celor aproape 150 de supravieţuitori care au fost salvaţi şi aduşi marţi dimineaţă în oraşul Reggio Calabria din sudul Italiei, a raportat organizaţia Save the Children.

“Potrivit mărturiilor culese în ultimele ore de la cei 150 de supravieţuitori debarcaţi la Reggio Calabria, printre care câţiva minori, ar fi aproximativ 400 de victime în acest naufragiu care a avut loc la 24 de ore de la plecarea de pe coasta libiană”, conform unui comunicat al organizaţiei citate.

Înainte de acest incident, în acest an au fost înregistrate deja peste 500 de decese în rândul imigranţilor care au încercat să treacă Mediterana dinspre Africa, deşi în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 47 de decese, a declarat Organizaţia Internaţională pentru Imigrare (IOM) cu sediul în Geneva.

Majoritatea supravieţuitorilor acestei ultime tragedii maritime din Mediterana sunt africani din regiunea sub-sahariană, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei Save the Children pentru Reuters.

Încă nu se ştie clar care au fost cauzele care au dus la răsturnarea ambarcaţiunii.

Numărul ambarcaţiunilor cu imigranţi ce pleacă din Africa pentru a ajunge în UE a crescut în săptămânile recente din moment ce primăvara oferă condiţii mai sigure de călătorie.

Save the Children, IOM şi alte organizaţii umanitare au făcut apel la Uniunea Europeană pentru a amplifica operaţiunile sale de salvare pe mare înainte ca fluxul de imigranţi să crească, aşa cum se întâmplă de obicei în lunile de vară, susţine Reuters.

Luni, 2.851 de imigranţi au fost salvaţi în operaţiunile de salvare din Marea Mediterană, a declarat paza de coastă italiană, după ce în weekend 9 persoane au murit şi altele 5.629 au fost salvate de navele italiene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe