Apele Române au accesat 90% din fondurile europene alocate

Apă de la robinet.
Apă de la robinet. (Epoch Times România)

Apele Române au finanţat până în prezent, prin AXA 5 POS MEDIU, peste 20 de lucrări în valoare de 303 milioane de euro. Suma reprezintă 90% din fondurile europene alocate, de 315 milioane de euro, a anunţat, luni, Administraţia Naţională Apele Române.

Alte cinci aplicaţii de finanţare au fost realizate, dar nefinanţate până în prezent din lipsă de fonduri.

Economiile realizate în urma procedurilor de adjudecare a contractelor de servicii şi lucrări au permis acceptarea unui alt proiect major – Watman, în valoare de 70 milioane de euro. Proiectul va permite unui număr de 1,5 milioane de locuitori să beneficieze de protecţie împotriva inundaţiilor în zonele de intervenţie, iar riscul de producere a inundaţiilor se va diminua cu 7%.

Printre proiectele majore demarcate de Apele Române şi aprobate la finanţare se numără bazinul Prut-Bârlad, în valoare de 70 milioane de euro şi bazinul Dobrogea-Litoral, în valoare de 170 milioane de euro.

Tot prin AXA 5 POS MEDIU, au mai fost accesate 27,5 milioane de euro pentru cinci lucrări de prevenire a riscurilor la inundaţii No Regret Measures, în bazinele Jiu (două lucrări), Olt (o lucrare), Crisuri (două lucrări), Argeş-Vedea (o lucrare). Scopul lucrărilor a fost reducerea consecinţelor provocate de inundaţii.

”Putem afirma că, până la sfârşitul anului 2013, vom atrage toată suma alocată Axei 5 POS MEDIU. Mai mult, am propus suplimentarea sumei alocate pentru a putea finanţa şi alte lucrări din lista de investiţii ale ANAR, lucrări care au un grad de realizare de peste 80% şi pentru care nu au fost alocaţi bani de la bugetul de stat”, a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Vasile Pintilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie