Apel către „forţele politice responsabile”: „Să scăpăm ţara de experimentul periculos numit Liviu Dragnea”

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, liderul deputaţilor liberali, a făcut un apel către „toate forţele politice responsabile din România” să se unească pentru a scăpa ţara de liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea la Congres
Liviu Dragnea la Congres (Epoch Times)

Obligaţia pentru România centenarului este să scăpăm ţara de experimentul periculos numit Liviu Dragnea, a transmis vineri, în cadrul unei declaraţii de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

„Fac un apel către toate forţele politice responsabile din România să scăpăm ţara de acest experiment periculos numit, Liviu Dragnea. Dacă vrem ca ţara să supravieţuiască, atunci trebuie să dăm jos acest clan de incompetenţă, patronat de Liviu Dragnea. Dacă mai există instituţii care consideră că acest om poate fi de bună credinţă, se înşală amarnic pentru că acest personaj care conduce în momentul de faţă tot ceea ce înseamnă decizie executivă în România, nu îşi asumă răspunderea pentru nimic din ceea ce a fost sau din ceea ce se întâmplă. Nicio măsură economică nu este asumată de cel care le-a iniţiat şi girat, nici cele trei guverne de până acum, acuzate din interior de incompetenţă”, a declarat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, sunt cel puţin patru sau cinci miniştri care ar trebui demişi până luni.

„Acest Guvern este populat, în toate poziţiile cheie, de incompetenţi “utili”. Solicităm aşadar, tuturor oamenilor de bună credinţă să se mobilizeze şi să încerce să înlăture de la decizia din România acest nucleu de incompetenţă patronat de Liviu Dragnea. România este în anul centenarului şi nu merită batjocora, să aibă soarta rescrisă de Liviu Dragnea. În anul 2015 parlamentarii PNL iniţiau proiectul Legii Centenarului. Suficient timp pentru a elabora şi implementa un Program Naţional dedicat Unirii de la 1918. Unul dintre semnatarii primului draft al proiectului a fost colegul nostru, preşedintele PNL Sibiu, viceprimarul Răzvan Pop, care împreună cu alţi specialişti şi împreună cu parlamentarii liberali au semnat iniţiativa, au propus un mecanism simplu şi transparent, cu un calendar concret, pentru organizarea Centenarului", a continuat Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a remarcat că suntem în aprilie, anul 2018, şi tot ceea ce a reuşit guvernarea aceasta în materie de Centenar este să aprobe 43 de proiecte care nu au mare legătură cu proiecte definitorii pentru România modernă şi europeană.

Nu există niciun proiect major de investiţii:

1) Tronson de autostradă care să lege România de occident;

2) Tronson de autostradă care să lege Moldova de Transilvania, provinciile istorice între ele;

3) Proiecte majore pentru educaţie şi sănătate de calitate;

„În plus, pe lista celor 43 nu se află nici măcar un proiect al Sibiului, deşi iniţial s-a spus că se vor finanţa 20, cu peste un milion de lei! Este deja evident că guvernele pentru care au garantat domnii Dragnea şi Tăriceanu au fost neputincioase şi că niciun Guvern pe care l-au pus nu a fost capabil să închege un program coerent pentru sărbătorirea României moderne. Pe fond, n-au nici cea mai mică viziune despre cum ar trebui să arate şi cum ar putea fi sărbătorită România la 100 de ani. Afectarea Centenarului de incompetenţa dovedită a PSD şi ALDE la guvernare ne va face pe toţi martorii neputincioşi ai unei ţări acaparată la guvernare de o grupare de incompetenţi”, a subliniat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL se întreabă, retoric, cum vor PSD şi ALDE să construiască viitorul României când ei nu sunt în stare nici măcar să-i sărbătorească trecutul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne