Alexandr Lukaşenko: Aşteptăm vinurile moldoveneşti în cantităţi mai mari pe piaţa belarusă

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko.
Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko. (MAXIM SHIPENKOV/AFP/Getty Images)

Preşedintele Parlamentului Igor Corman şi preşedinţii fracţiunilor parlamentare au avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, relatează Moldpres.

”Vizita dvs. va da un impuls suplimentar relaţiilor noastre tradiţionale de prietenie, iar acordurile de colaborare între Republica Moldova şi Belarus, semnate ieri la Chişinău, vor impulsiona dinamica cooperării moldo-belaruse. Mi-aş dori ca relaţiile moldo-belaruse să devină un exemplu de cum trebuie construite relaţiile de cooperare între ţări, indiferent de modelul lor de dezvoltare”, a menţionat Igor Corman în debutul întrevederii.

Preşedintele Parlamentului a precizat că asocierea la UE a Republicii Moldova reprezintă o cale sigură spre modernizare, proiectul de integrare europeană fiind, în acelaşi timp, unul care presupune păstrarea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii tradiţionali din Est. ”Acordul de Asociere cu UE, semnat şi ratificat de Republica Moldova, reprezintă un fundament pentru viitorul european al Republicii Moldova şi nu vine în contradicţie cu prevederile Acordului de Comerţ Liber cu statele CSI”, a spus Igor Corman.

Şeful Legislativului a pledat pentru consolidarea relaţiilor de cooperare moldo-belaruse pe diverse dimensiuni, accentuând importanţa intensificării acestora la nivel parlamentar, în conformitate cu prevederile Acordului de colaborare, semnat între Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Naţională a Republicii Belarus. Referindu-se la cooperarea parlamentară, Igor Corman a menţionat că Republica Moldova a pledat constant, în cadrul Adunării Parlamentare Euronest, pentru ca Republica Belarus să devină un partener de dialog şi să nu fie izolată.

La rândul său, Alexandr Lukaşenko a declarat că Republica Belarus este deschisă pentru colaborare cu ţara noastră, în special pentru intensificarea cooperării comercial-economice. ”Aşteptăm vinurile moldoveneşti în cantităţi mai mari pe piaţa belarusă. Sunt excelente şi nici nu au nevoie de publicitate”, a declarat Preşedintele Republicii Belarus.

Totodată, Alexandr Lukaşenko a declarat că Belarus respectă decizia Republicii Moldova de asociere la UE. ”În contextul actual, asocierea la UE a Republicii Moldova este un proiect de dezvoltare corect ales. UE dispune de posibilităţi, inclusiv financiare, pentru a vă ajuta să vă dezvoltaţi şi să vă modernizaţi”, a spus Alexandr Lukaşenko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe