"Alertă! OUG 13 se întoarce! Nu amnistie! Nu graţiere!" - Nou protest anunţat în Piaţa Victoriei

Protest
Protest (Paul Ranete / Epoch Times)

În Piaţa Victoriei din Capitală se anunţă un nou protest, duminică, pe fundalul apariţiei în presă a informaţiei că liderul PSD, Liviu Dragnea ar forţa din nou adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Indignaţi de această veste, reprezentanţii grupurilor Reuşim pentru România şi Rezistenţii din Piaţa Victoriei îi îndeamnă pe români să iasă lângă Guvern duminică, începând cu ora 18,00, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

Reamintim că potrivit G4Media, Liviu Dragnea forţează adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Potrivit surselor publicaţiei citate, dorinţa lui Dragnea (condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare în dosarul Bombonica), s-ar izbi de împotrivirea Vioricăi Dăncilă care se opune pe moment acestei idei şi chiar ar fi ameninţat cu demisia.

Unul dintre motivele pentru care premierul Dăncilă nu doreşte să semneze ar fi teama de o anchetă penală, având în vedere că, nefiind parlamentar, nu este apărată de imunitate. Nici Tudorel Toader n-ar marşa la ideea unei ordonanţe.

Pentru a-şi îndeplini dorinţa, Dragnea mai are la dispoziţie doar câteva zile căci Guvernul poate adopta OUG doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adică cel târziu până joi, 19 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne