"Alertă! DNA în pericol" - Românii, în stradă după ce Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA

La scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a avut loc un nou protest în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 22:30. Protestul din Piaţa Victoriei se apropie de final.

"Sunt revoltată de ceea ce s-a întâmplat în seara asta. Este începutul sfârşitului. Dacă oamenii nu vor înţelege că a sta acasă înseamnă să fie complici cu cei de la conducere care doresc reinstaurarea dictaturii şi nu vor ieşi în stradă, renunţând la like-urile pe care le dau pe Facebook şi venind aici lângă noi pentru a bloca şi pentru a susţine preşedintele, pentru ca el să refuze să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi", a declarat o protestatară.

* * *

UPDATE ora 22:00. Numărul protetstarilor din Piaţa Victoriei se ridică la peste 1.000. Se aud scandările "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!", "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii, hoţii!", "România, trezeşte-te!".

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE ora 21:15. Oamenii huiduie, se scandează "Demisia!", "Justiţie, nu corupţie!", "România, trezeşte-te!", "Nu plecăm".

În acest moment au loc manifestaţii de susţinere a DNA în mai multe oraşe, printre care Cluj, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Timişoara.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE ora 20:45. În Piaţa Victoriei s-au strâns aproximativ 1.500 de persoane. Oamenii scandează puternic: "Hoţii, hoţii!", "Nu scăpaţi", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "Tudorel, demisia!".

Jandarmii au împrejmuit zona cu garduri metalice.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE ora 20:30. Sute de români protestează deja în Piaţa Victoriei împotriva deciziei luate de Tudorel Toader în privinţa şefei DNA.

Jandarmii şi-au făcut şi ei apariţia la faţa locului.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

Românii sunt chemaţi joi seară în stradă, pentru a-şi exprima indignarea faţă de decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a cere revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Apelul a fost lansat pe Facebook de comunitatea Corupţia Ucide.

"Acum! La Piaţa Victoriei! Ei cu hoţii, noi cu toţii! Coaliţia PSD-ALDE-UDMR, prin intermediul ministrului Tudorel Toader, a cerut astăzi revocarea Laurei Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA. Este un atac fără precedent la adresa Justiţiei din România. Ieşi acum în stradă!", a transmis Corupţia Ucide.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA după ce a prezentat un rechizitoriu care conţine 20 de puncte. Laura Codruţa Kovesi a fost acuzată inclusiv că, prin declaraţiile sale, a stricat imaginea României. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne