Alaska: Rămăşiţe ale victimelor unui accident de avion din 1952, descoperite după 60 de ani

Vârful McKinley, Alaska.
Vârful McKinley, Alaska. (youtube.com)

Rămăşiţe din corpurile a 17 militari morţi într-un accident aviatic survenit în anul 1952 în Alaska au fost descoperite după mai bine de 60 de ani de la prăbuşirea avionului, a informat Pentagonul miercuri, relatează AFP.

Totuşi, la bordul avionului se mai aflau încă 35 de persoane în momentul producerii accidentului, astfel încât se continuă căutarea în statul american situat la nord-vest de Canada, a precizat Departamentul Apărării.

Aparatul militar care s-a prăbuşit la 22 noiembrie 1952 este un C-124 Globemaster. Acesta a decolat de la baza Elmendorf din Alaska pentru a zbura spre statul Washington (nord-vest) şi avea la bord 41 de pasageri şi 11 membri ai echipajului.

"Condiţiile climaterice nefavorabile au împiedicat lansarea unor operaţiuni rapide de căutare. Astfel, la sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie 1952, echipele de căutare nu au reuşit să stabilească locul producerii accidentului şi nici să găsească cel puţin o victimă", a informat Departamentul Apărării.

Un elicopter al Gărzii Naţionale din Alaska a găsit rămăşiţele în iunie 2012 în timpul unui antrenament la vest de Mount Gannett, operaţiunile de căutare desfăşurate ulterior confirmând că acestea aparţin avionului care s-a prăbuşit în 1952.

Echipele de căutare, din care au făcut parte şi oameni de ştiinţă, au reuşit să identifice 17 militari care şi-au pierdut viaţa în accident. "Celelalte victime urmează încă să fie găsite, iar locul producerii accidentului va fi cercetat în continuare", a declarat Departamentul Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe