Alarmă falsă privind un masiv cutremur produce panică în Japonia

Datorită unor probleme la sistemul de avertizare, agenţia meteo a Japoniei a produs panică în rândul cetăţenilor când a anunţat că regiunea Kanto va fi lovită de un cutremur de 9,1 pe scara Richter
(Captură Foto)

Gafa şocantă a agenţiei meteo a produs suspendarea trenurilor, blocarea unei reţele de telefonie mobilă şi panică masivă în rândul cetăţenilor - după ce agenţia japoneză de meteorologie a anunţat iminenţa unui cutremur masiv de pământ care ar fi urmat să lovească regiunea Kanto, unde locuiesc peste 40 milioane de oameni.

Avertismentul a fost emis luni, la ora locală 5:09 p.m., şi, după cum a transmis RT, a fost trimis pe aplicaţiile mobile care au avertizat milioane de rezidenţi din Tokyo în privinţa unui cutremur de magnitudine 7 pe scara folosită de Japonia – un grad echivalent cu 9,1 pe scara Richter.

Trenurile de mare viteză şi-au întrerupt serviciile, conform regulamentelor, şi NTT Docomo, cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din ţară, a transmis că timp de 15 minute reţeaua a fost supraîncărcată şi s-a prăbuşit.

Dar apoi... nu s-a întâmplat nimic.

“Cutremurul care a fost prezis nu a avut loc. Este o eroare din partea noastră. Ne cerem sincer scuze”, a declarat Agenţia Meteorologică a Japoniei.

Pe reţelele sociale au circulat zvonuri cu privire la posibilele cauze ale acestei situaţii, inclusiv un fulger, Godzilla sau o supraîncărcare a reţelei provocată de Pokemon Go. Dar organizaţia a declarat că citirea eronată a datelor a fost cauzată de paraziţi electrici.

Interferenţa provocată de curenţii electrici afectează senzorii sau cablul de transmisie, generând uneori alarme false la sistemele de avertizare timpurie, deşi echipamentul este de regulă proiectat să filtreze zgomotul electric.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe