Agricover Credit IFN a încheiat un acord de împrumut cu IFC de 12,5 milioane euro

Finanţatorul specializat în agricultură Agricover Credit IFN a încheiat un acord de împrumut cu IFC, parte a Băncii Mondiale, de 12,5 milioane euro, finanţare adresată fermierilor mici şi mijlocii sub formă de credite pentru investiţii în utilaje şi echipamente, a anunţat miercuri compania.

„Vom putea astfel să sprijinim în continuare fermierii în eficientizarea activităţii lor, prin modernizarea şi extinderea fermelor, inclusiv prin îmbunătăţiri referitoare la protecţia mediului”, a declarat directorul general Agricover Credit IFN, Liviu Dobre.

Linia de finanţare este disponibilă fermierilor români, producători agricoli persoane juridice sau fizice autorizate, prin credite în euro, pe o durată până la 36 luni, cu un avans de 20% şi două rate anuale de rambursare.

Finanţarea se adresează fermierilor mici şi mijlocii sub formă de credite pentru investiţii în utilaje şi echipamente, extinderi şi modernizări de ferme, precum şi sub formă de capital de lucru.

Împrumuturile sunt direcţionate către zootehnie, pomicultură, viticultură şi legumicultură, pentru achiziţii de utilaje şi accesorii. În acelaşi timp, finanţările sunt disponibile şi pentru extinderea fermelor prin achiziţii de teren arabil şi mărirea suprafeţei arendate.

Prin linia de finanţare de la IFC şi prin atragerea altor surse de finanţare, valoarea creditelor ce vor fi acordate de către Agricover Credit în 2012 este estimată la 400 milioane de lei, cu 33% mai mare decât cea raportată în 2011.

Agricover Credit IFN este parte a grupului Agricover.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie