Aeroportul din Bruxelles va rămâne închis cel puţin până marţi

Nouă alarmă falsă: artificierii dezactivează un pachet suspect într-o zonă comercială la sud de Bruxelles, în districtul Uccle.
Geamuri sparte la terminalul aeroportului Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016.
Geamuri sparte la terminalul aeroportului Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016. (Sylvain Lefevre/Getty Images)

Aeroportul din Bruxelles va rămâne închis cel puţin până marţi, a declarat sâmbătă, 26 martie, consorţiul care îl administrează. Zaventem este una dintre principalele noduri aeroportuare din Europa - cu peste 20 de milioane de pasageri pe an - iar marţi a suferit un atac sinucigaş care a provocat 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi în capitala belgiană.

Ancheta judiciară s-a încheiat, însă autorităţile belgiene păstrează un mic grup de ingineri şi tehnicieni pentru a evalua pagubele.

Securitatea îmbunătăţită

Direcţia aeroportului internaţional Zaventem explică, de asemenea, că au început pregătirile pentru a relua zborurile de pasageri şi punerea în aplicare a noilor măsuri de securitate pe care guvernul belgian le-a impus pentru aceste tipuri de instalaţii, şi anume, o puternică prezenţă a armatei şi poliţiei.

În toate aeroporturile din ţară vor avea loc controale de acces cu prezenţa câinilor specializaţi în detectarea explozivilor. Poliţia federală şi agenţii de securitate continuă să efectueze controale stricte de identitate în zona aeroportului, relatează El Pais.

În paralel, continuă operaţiunile de poliţie legate de atacuri. Ancheta referitoare la atacuri, avansează cu noi arestări, care au evidenţiat legăturile jihadiste între 13-N de Paris şi 22-M de Bruxelles, iar între timp se desfăşoară identificarea victimelor. Sâmbătă dimineaţă, echipa de artificieri a dezactivat un pachet suspect într-o zonă comercială la sud de Bruxelles, în districtul Uccle. Ca şi vineri după-amiază, în Schaerbeek (nord-est de capitala belgiană), era o alarmă falsă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe