Adriean Videanu: Sesizările lui Ponta în legătură cu Hidroelectrica sunt noi încercări de a presa justiţia

Adriean Videanu
Adriean Videanu (Epoch Times România)

Sesizările Executivului privind Hidroelectrica sunt o nouă încercare a lui Victor Ponta "de a manipula opinia publică şi a face presiune asupra Justiţiei", consideră Adriean Videanu, în replică la acuzele pe care i le aduce premierul.

"Domnule Victor Ponta, constat că fără nici o ruşine, în stilul laş şi iresponsabil care vă caracterizează, aruncaţi "pe piaţă" aceleaşi informaţii trunchiate şi false cu privire la Hidroelectrica şi la activitatea mea ca Ministru al Economiei. Este o nouă încercare de a manipula opinia publică şi a face presiune asupra Justiţiei. Probabil ca în aceste momente în care impostura dumneavoastră şi a USL, mai clară pe zi ce trece, face înconjurul planetei, aveţi o nevoie disperată de a distrage atenţia. Am intervenit public pe această temă de nenumărate ori şi mi-am exprimat punctul de vedere. O voi face ori de câte ori va fi nevoie, pentru că spre deosebire de dumneavoastră, nu am nimic de ascuns. În timpul mandatului meu s-au luat măsuri care au reuşit să salveze industria energetică şi locurile de muncă aferente de la colaps, evitând astfel cele mai importante riscuri generate de criză. Am spus-o şi o repet, dacă aţi avea un minimum de curaj, ar trebui să răspundeţi pentru contractele semnate cu "baieţii deştepţi" în perioada în care aţi fost şef al Corpului de Control şi Antifraudă al premierului Năstase. În timpul mandatului meu nu a fost semnat niciun astfel de contract, iar Hidroelectrica nu a fost prejudiciată cu nici măcar un leu", îi transmite democrat-liberalul lui Ponta printr-o scrisoare deschisă.

"Contractele cu « baieţii deştepţi », adică traderii de energie, s-au făcut în perioada când dumneavoastră aveaţi responsabilitatea legală să controlaţi cum sunt cheltuite fondurile guvernului. Am spus şi repet : ori nu aţi ştiut, şi atunci e incompetenţă, ori v-aţi făcut că nu vedeţi şi atunci este complicitate la furt. Din ceea ce faceţi astăzi şi din refuzul de a răspunde pentru acea periodă, înclin să cred că e vorba de a doua", adaugă el, cerându-i lui Ponta să vină "la o discuţie publică, faţă în faţă, cu argumente, nu cu demagogie şi populism ascuzându-se pe la televiziuni care nu au altă misiune decât să îi protejeze impostura".

"Pentru că în dorinţa de a ascunde situaţia inacceptabilă pe care aţi creat-o azi în ţară şi de a manipula opinia publică, dumneavoastră şi domnul Chiţoiu "lucraţi la documente", aşa cum aţi declarat, care mă privesc pe mine sau pe oricine îndrazneşte să vă critice. Cine a trăit în perioada de dinainte de 90, recunoaşte modelul care vă inspiră în aceste practici, face probabil parte din planul dumneavoastră de africanizare a României", conchide fostul ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară că din documentele „găsite” de Guvern până în prezent reiese foarte clar că, prin deciziile pe care Adriean Videanu le-a luat în cazul Hidroelectrica, această companie a fost prejudiciată „de foarte multe milioane de euro”, archetul fiind deja sesizat.

„Lucrăm la documentele despre Videanu şi . Am găsit că domnul Videanu a aprobat vânzări de energie la acele preţuri preferenţiale care au dus la pierderi grave pentru Hidroelectrica. Mă refer şi la alte documente, nu doar la cele care au apărut deja. Este o anchetă în acest moment”, a anunţat primul ministru. Potrivit acestuia, "e foarte clar că Hidroelectirca, prin decizii ale lui Videanu, a fost prejudiciată de foarte multe milioane de euro".

În context, primul ministru a precizat că unele dintre sesizări au fost trimis la Parchet, iar altele vor fi trimise în perioada următoare. De asemenea, Ponta a spus că Guvernul a trimis la Parchet şi "toate documentele despre acest faimos caz Blejnar".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie