Acuzaţii de înaltă trădare la adresa premierului Dăncilă. DIICOT începe urmărire penală

Acuzaţiile de înaltă trădare în legătură cu intenţia premierului şi a lui Liviu Dragnea de a muta ambasada României din Israel au intrat oficial pe agenda DIICOT.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

DIICOT a început urmărirea penală in rem (pentru faptă) în dosarul deschis în urma plângerii penale a lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei din Israel.

"La data de 07.06.2018 s-a inceput urmarirea penala in rem (cauza Dancila/Orban) pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.398 Cod Penal (inalta tradare) raportat la articolul 394 lit.b si articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala) ", se arată într-un comunicat DIICOT citat de Ziare.com.

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Orban a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei pe motiv că a făcut publice informaţii confidenţiale şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis informaţii false cu privire la intenţia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne