Acţiune în forţă. Dăncilă scoate toate asociaţiile critice din Consiliul Economic şi Social

Premierul a scos din Consiliul Economic şi Social - organism care analizează şi avizează proiectele de acte normative iniţiate de Guvern - toate ONG-urile critice.
Viorica Dancila (Prim-minstru)
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a înlăturat, practic peste noapte, prin decizie publicată în Monitorul Oficial, toate asociaţiile critice din Consiliul Economic şi Social, relatează G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, din 15 membri au fost menţinuţi doar Asociaţia Municipiilor din România, condusă de pesedistul Robert Negoiţă şi FACIAS, ONG fondat de Dan Voiculescu.

Consiliul Economic şi Social are rol esenţial în procesul legislativ al guvernului, mai exact de analizare şi avizarea a tuturor proiectelor de acte normative iniţiate de Executiv.

Potrivit MO, decizia premierului Viorica Dăncilă este întemeiată pe o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, făcută pe 22 iunie şi ajunsă la Guvern abia 4 luni mai târziu, pe 8 octombrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne