Accident soldat cu trei morţi la o mină din Criuleni

Carieră de piatră
Carieră de piatră (wikimapia.org)

În satul Paşcani, raionul Criuleni, Republica Moldova, a avut loc luni, 20 noiembrie, un accident la o mină care aparţine unui agent economic. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat de urgenţă, în aceeaşi seară, o şedinţă la Guvern privind accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa trei persoane.

„Potrivit primelor informaţii, trei persoane au intrat în schimb luni în mina care aparţine unui agent economic. Toate trei persoane au decedat în urma prăbuşirii tavanului minei, dintre care una a murit în drum spre spital, iar altele două au decedat în interiorul minei”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

La scurt timp după ce s-a aflat de incident, celula de criza era deja activată la faţa locului acţionând după ce au fost mai întâi luate măsurile de siguranţă pentru intervenţie. În componenţa celulei de criză au intrat echipele de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Procuraturii Generale, ai Inspectoratului General de Poliţie şi ai altor instituţii competente să intervină.

Premierul a dispus ca instituţiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor scoase de sub ruinele malului de piatră prăbuşit şi să le sprijine cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, premierul Filip a cerut declanşarea unor investigaţii imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibil ca un astfel de incident să aibă loc, precum şi identificarea persoanelor responsabile.

În context, prim-ministrul a dispus efectuarea imediată a controalelor la toate minele din ţara, să fie verificate condiţiile de siguranţă în care activează, iar în cazul în care sunt depistate nereguli să se intervină imediat pentru stoparea activităţii lor, în conformitate cu legea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe