Abuzul în serviciu, între declaraţiile lui "mitralieră" şi programul de guvernare

Orice membru PSD e liber să propună orice, important este însă forma finală a programului de guvernare, a declarat Liviu Dragnea, după ce colegul său Cătălin Rădulescu a anunţat că va propune dezincriminarea abuzului în serviciu.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: "Nu am fost de acord cu declaraţiile lui Cătalin Rădulescu. Nu avem intenţia să dezincriminăm abuzul în serviciu, nici vorba de aşa ceva", a precizat ulterior Dragnea, citat de Hotnews, la finele şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

* * *

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv PSD, că va propune dezincriminarea abuzului în serviciu pe motiv că acesta este dezincriminat în 90% dintre state.

"În weekend am eliminat multe dintre amendamentele pe care le propusesem, am modificat multe dintre ele ca şi formă. Am luat din celelalte state formele, le-am modificat un pic ca şi formă şi le voi propune în sensul ăsta. Abuzul în serviciu, propunerea mea o să fie să-l dezincriminăm că în 90 % state este dezincriminat şi nu are rost pragul", a declarat Cătălin Rădulescu, citat de gândul.info.

Comentând, la solicitarea presei, declaraţiile lui Rădulescu, liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că orice membru PSD e liber să propună orice, importantă fiind forma finală a programului de guvernare.

"Orice membru e liber să facă orice propunere în programul de guvernare, ceea ce e foarte important e forma finală care va fi adoptată la nivel politic joi şi vineri”.

Reamintim că Rădulescu a depus spre finele anului trecut în Parlament un proiect de lege care a inflamat opinia publică. Concret, deputatul propunea dezincriminarea luării şi darii de mită pentru altul, a traficului de influenţă şi chiar obţinerea de favoruri sexuale prin folosirea abuzivă a funcţiei. Acesta a fost însă un proiect legislativ, nu o propunere ce ar urma să fie inclusă în programul de guvernare, cum s-ar putea înţelege din declaraţiile lui Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne