Abuz cu implicaţii internaţionale: Jurnalişti ai televiziunii austriece de stat bătuţi de jandarmi în Piaţa Victoriei

Ştirile despre intervenţia violentă a jandarmilor din Piaţa Victoriei fac înconjurul lumii. Scriu despre asta şi austriecii, după ce o echipă a televiziunii de stat a fost atacată de forţele de ordine.
Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Violenţele ce au marcat protestul de vineri al Diasporei fac deja înconjurul lumii ajungând şi în presa internaţională.

„În timpul revoltelor violente din cadrul protestelor antiguvernamentale din România, o echipă ORF din Bucureşti a fost atacată vineri de poliţie”, relatează postul TV de stat austriac, pe pagina sa online, potrivit Hotnews.

Conform sursei citate, echipajul de televiziune transmitea în direct când jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropiere.

Corespondentul ORF la Bucureşti, Ernst Gelegs, a relatat că un cameraman a fost bătut de poliţie cu bastoane. Acesta ar fi scăpat de bătăi doar după ce a strigat în repetate rânduri că este cameraman. Între timp, el şi-ar fi revenit din şoc.

„Şi corespondentul ORF a fost, de asemenea, atacat. A fost împins la perete, de un poliţist cu scut”, a mai precizat publicaţia austriacă.

ORF mai relatează că, „prima demonstraţie la scară largă a românilor din diaspora împotriva guvernului condus de prim-ministrul Vasilica Viorica Dăncilă a fost umbrită de ciocniri cu poliţia”.

Publicaţia austriacă mai menţionează numărul mare de persoane rănite sau afectate corporal, printre care şi reprezentanţi ai forţelor de ordine şi evocă, de asemenea, episodul leşinului unei femei aflate în cărucior de handicapat, care a necesitat intervenţia de urgenţă a SMURD-ului.

„Poliţia a folosit în mod repetat gaze lacrimogene şi, pentru o scurtă durată, chiar şi tunurile cu apă, punând în mişcare şi trupe speciale de intervenţie. Intervenţia forţelor de ordine a fost, chiar şi pentru Bucureştiul obişnuit cu proteste, ieşită din comun”, a concluzionat OE24.at.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne