Cât "costă" să loveşti un jandarm: Pedeapsa primită de un bihorean care a aruncat o doză de bere în capul unui jandarm

.
. (Facebook - D.G. Jandarmi a Municipiului Bucureşti)

Un bărbat din Bihor a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi a fost obligat să achite daune morale de 5.000 euro după ce a aruncat cu o doză de bere în capul unui jandarm chemat să-l calmeze într-o sală de jocuri.

Incidentul a avut loc în seara de 17 ianuarie 2022, când inculpatul, Dorel Lele, un sătean din Butani, a provocat un scandal într-o sală de jocuri. Era băut în acele momente. Pentru a-l calma, angajaţii sălii de jocuri au sunat la 112, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj format dintr-un jandarm şi un agent de Poliţie, relatează Ebihoreanul.ro.

Totuşi, în loc să se liniştească, Lele a devenit şi mai agresiv, a început să-l înjure şi să-l ameninţe pe jandarmul care i-a cerut să se legitimeze. În cele din urmă, inculpatul l-a lovit pe jandarm cu o doză de bere în zona capului, motiv pentru care a fost încătuşat, scos cu forţa din local şi condus la sediul Poliţiei Aleşd.

Câteva luni mai târziu, în decembrie 2022, bihoreanul a fost trimis în faţa instanţei de judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, într-un caz de ultraj.

Marţi, instanţa din Aleşd l-a condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a pedepsei pe un termen de 2 ani. În plus, Lele a fost obligat să presteze muncă voluntară în cadrul Primăriei Măgeşti sau Aştileu pentru o perioadă de 60 zile şi să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Bihor.

Totodată, continuă site-ul citat, instanţa a admis parţial şi pretenţiile civile formulate de jandarmul agresat, care i-a cerut atacatorului său daune morale de 10.000 euro, plus plata cheltuielilor cu avocatul. Mai exact, jandarmul va primi doar jumătate din daunele solicitate, adică 5.000 de euro.

“Daunele morale trebuie să reprezinte o sancţiune ponderată şi nu excesivă pentru cel obligat a le acoperi", se arată în soluţia prin care Dorel Lele a fost obligat şi să achite 5.000 de euro, plus cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei şi încă 800 lei, reprezentând cheltuielile judiciare ale statului cu ancheta şi procesul.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă, putând fi atacată de ambele părţi, cu apel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne