Anchetă la o şcoală dintr-un sat băcăuan. Protagoniştii incidentului: doi profesori şi doi elevi

Sală de clasă
Sală de clasă (Facebook/SimionHancescu)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău efectuează verificări la Liceul Tehnologic din comuna Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală din satul Burdusaci, care aparţine de acest liceu, a fost filmat un incident în care au fost implicaţi doi elevi şi doi profesori.

Din primele informaţii reiese faptul că un profesor a încercat să ia telefonul mobil al unei eleve, acesta aruncând dispozitivul către fratele ei. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă, relatează News.ro.

Incidentul a avut loc miercuri, în timpul orei de geografie, când profesorul a observat că o elevă folosea telefonul mobil, deşi regulamentul intern al unităţii de învăţământ interzice utilizarea acestor dispozitive în timpul orelor.

“A refuzat să îl închidă, să îl predea profesorului şi a aruncat telefonul mobil către fratele său, care învaţă în aceeaşi clasă. În acel moment s-a creat îmbulzeală, profesorul a încercat să ia telefonul, a intervenit un alt profesor, de la o altă clasă, care este şi dirigintele clasei în care se desfăşura ora de geografie. Un profesor a căzut, fata şi ea a căzut. Dirigintele a vrut să aplaneze conflictul, profesorul a vrut să ia telefonul”, a declarat, pentru site-ul citat, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Roxana Cerghici.

De asemenea, Cerghici a mai transmis că, în prezent, se fac verificări la nivelul şcolii, dar şi de către inspectorii şcolari:

“S-a deschis o cercetare la nivelul şcolii, s-au luat declaraţii de la elevi şi de la profesori, la nivelul Inspectoratului Şcolar s-a stabilit o echipă de control care este deja acolo. Vor fi luate măsuri, în special pentru prevenirea acestor manifestări”.

La rândul lor, reprezentanţii şcolii au afirmat că cei doi fraţi nu sunt copii cu nevoi speciale, dar sunt cunoscuţi ca “elevi problemă”, care au mai creat situaţii neplăcute în şcoală.

O anchetă a fost demarată şi de către oamenii legii, care s-au autosesizat după ce, în spaţiul public, au apărut imagini cu incidentul.

“Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public şi au demarat o anchetă în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne