“Au furat o stradă!” - Dominic Fritz a venit cu buldozerele peste membrii clanului Cârpaci

Dominic Fritz
Dominic Fritz (Facebook/dominicprimar)
Andrei Popescu
24.04.2024

Primăria Municipiului Timişoara, sub conducerea lui Dominic Fritz, a început, luni, demolarea unui gard construit ilegal, care bloca accesul cetăţenilor pe strada Cezar din oraş, care face legătura între Bulevardul C.D. Loga şi Parcul Copiilor. Acesta a fost închis de proprietarii unei vile deţinute de cunoscutul clan de romi Cârpaci.

De asemenea, Fritz a emis o dispoziţie de demolare pentru lucrările ilegale pe domeniul public şi a transmis această dispoziţie celor care au impus monopolul în acea zonă, se arată într-un comunicat al USR.

“Strada Cezar e situată într-o zonă ‘fierbinte’ a Timişoarei, zona străzii Loga unde multe vile au ajuns în mâinile clanurilor prin mijloace dubioase. Una din clădiri am recuperat-o anul trecut, cea de pe Loga 52. Acum am recuperat strada care face legătura între str. Loga şi Parcul Copiilor”, a precizat edilul, citat în comunicat.

Potrivit USR, în timpul demolării, proprietarii construcţiilor ilegale au ieşit să-l înfrunte pe primarul Dominic Fritz şi să oprească demolarea, susţinând că distrugerea proprietăţii lor este ilegală şi ameninţându-l pe primar atât cu acţionarea în justiţie, cât şi cu violenţa.

Însă decizia Primăriei a fost clară: în momentul în care vor fi demolate toate construcţiile ilegale, strada va deveni pietonală.

“Ultracinstitul primar Robu probabil a fost prea ocupat cu primăria care frauda concursuri pe bandă rulantă. Recunosc că la subiectul ăsta, mi-e greu să-mi ascund revolta. Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor oraşului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatiţe care a acaparat Timişoara timp de decenii. Şi nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag şi să oprească aceste furturi din bunurile timişorenilor. Mă întreb şi eu şi un oraş întreg: de ce primarul de dinainte nu a recuperat terenurile oraşului şi a preferat să nu vadă nimic? Vilă cu vilă, teren cu teren recuperăm ce e al timişorenilor. Ne luăm demnitatea oraşului înapoi, cu reguli egale pentru toţi. Fără frică”, a mai susţinut Fritz.

În acest timp, a mai precizat USR, continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren din Timişoara într-un spaţiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă şi pentru evenimente. Zona de pe malul Begăi a fost recuperată de primărie de la mai mulţi oameni de afaceri care au construit ilegal pe domeniul public.

Totodată, Fritz a postat pe pagina sa de Facebook detalii legate de înfruntarea clanului Cârpaci:

“Stai în banca ta, sunt alţii mai mari ca tine!” a strigat obsesiv la mine domnul al cărui gard l-am demolat azi ca să redăm strada Cezar timişorenilor.

“Cât mai stai? Două luni. Două luni mai stai primar şi te aruncă afară”.

“Plăteşti totul, totul ce faci”.

“Nu eşti tu mare, sunt alţii mai mari în Bucureşti”.

“Ăia dinaintea ta de ce n-au venit?”

Exact asta mă întreb şi eu şi un oraş întreg: de ce primarul de dinainte nu a recuperat terenurile oraşului şi a preferat să nu vadă nimic?

Strada Cezar e situată într-o zonă “fierbinte” a Timişoarei, zona străzii Loga unde multe vile au ajuns în mâinile clanurilor prin mijloace dubioase. Una din clădiri am recuperat-o anul trecut, cea de pe Loga 52. Acum am recuperat strada care face legătura între str. Loga şi Parcul Copiilor.

Vilă cu vilă, teren cu teren recuperăm ce e al timişorenilor. Ne luăm demnitatea oraşului înapoi, cu reguli egale pentru toţi. Fără frică. Şi în 9 iunie cu votul nostru apărăm Timişoara.

Într-o altă postare pe Facebook, edilul Timişoarei a precizat:

“Au furat o stradă, strada Cezar, între Bulevardul Loga şi Parcul Copiilor. Demolăm construcţiile de acolo şi o vom redeschide pentru toată lumea. În 9 iunie, apărăm ce e al Timişoarei cu votul nostru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor