De ce crede Nicuşor Dan că are Piedone aşa de mulţi susţinători deşi "are dificultăţi în limba română şi carnetul luat pe şpagă"

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Pricopie
04.05.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de Dreapta Unită, a pus pe masă două explicaţii, în emisiunea Insider Politic, pentru sprijinul masiv de care se bucură rivalul său Cristian Popescu Piedone, reprezentant al partidului controlat de mogulul Dan Voiculescu.

"Da, şi cu facultatea făcută cum a făcut-o, în condiţiile în care are dificultăţi în limba română, cu carnetul luat fără discuţie pe şpagă la Piteşti şi cu condamnare penală. Sunt două explicaţii.

Şi mie mi-a fost greu să... adică mi-a luat câteva săptămâni ca să interiorizez această realitate. Sunt două explicaţii mari. Una, o dezamăgire globală faţă de clasa politică în ansamblul ei şi ăsta e un fenomen general în momentul în care oamenii nu mai au încredere în clasa politică înfloresc populiştii, adică cine strigă… oamenii zic că toţi sunt o apă şi un pământ şi atunci cine strigă mai tare se îndreaptă mai degrabă în direcţia asta.

Şi pe de altă parte o campanie foarte intensă pe care nici unul din noi n-a băgat-o în seamă pe care a făcut-o pe reţele sociale, în special pe tiktok, cu chestiuni din astea care par foarte manageriale. Hai să dau un telefon să repar o groapă, cu staţia, cu scuterul, am mai pus nişte şuruburi la o bărcuţă. Guvernarea unui oraş e mult mai mult decât atât", a declarat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor