Zelenski cere publicului de la Premiile Grammy: Susţineţi-ne în orice fel puteţi, dar nu cu tăcerea

Zelenski, discurs în faţa publicului de la Premiile Grammy, Las Vegas
Zelenski, discurs în faţa publicului de la Premiile Grammy, Las Vegas (REUTERS/Mario Anzuoni)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut, duminică, o apariţie video surpriză la festivitatea de decernare a premiilor Grammy din Las Vegas, plină de vedete din industria muzicală şi a făcut apel la spectatori să sprijine Ucraina "în orice fel puteţi", informează Reuters.

După ce s-a adresat mai multor parlamente din întreaga lume pentru a le cere sprijinul în conflictul armat generat de invazia rusă în Ucraina, Zelenski a ales duminică un eveniment dedicat muzicii, pentru a stimula sprijinul pentru ţara sa.

"Ce este mai opus muzicii? Tăcerea oraşelor ruinate şi a oamenilor ucişi", a spus Zelenski în videoclipul care a introdus interpretarea piesei "Free" a lui John Legend şi a prezentat muzicieni ucraineni şi o lectură a poetei ucrainene Liuba Iakimciuck.

"Umpleţi tăcerea cu muzica voastră. Umpleţi-o astăzi, pentru a ne spune povestea. Susţineţi-ne în orice mod puteţi. Oricare, dar nu tăcerea. Muzicienii noştri poartă veste antiglonţ în loc de smochinguri, cântă pentru răniţi, în spitale, chiar şi pentru cei care nu îi pot auzi, dar muzica va răzbate", a spus Zelenski în engleză.

Războiul a izbucnit în Ucraina în urmă cu mai bine de o lună, după ce forţele militare ruseşti au invadat ţara, strămutând milioane de civili şi reducând oraşele la ruine. Rusia îşi numeşte acţiunile din Ucraina o "operaţiune specială".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură