Zeci de mii de oameni au protestat din nou în Austria împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid, deşi ţara se află în lockdown

Demonstraţii împotriva restricţiilor COVID în Austria
Demonstraţii împotriva restricţiilor COVID în Austria (Georg Hochmuth/APA/AFP via Getty Images)

Zeci de mii de persoane au protestat în Austria împotriva vaccinării obligatorii. Austria este prima ţară membră a Uniunii Europene care a anunţat că de la 1 februarie va impune obligativitatea imunizării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele indiferent de locul de muncă.

Cele mai mari demonstraţii au avut loc în oraşul sudic Graz, poliţia anunţând, sâmbătă seara, că aproape 25.000 de persoane au manifestat împotriva măsurilor guvernamentale de vaccinare obligatorie.

Într-un interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera, cancelarul Alexander Schallenberg a afirmat că guvernul său este constrâns să ia această măsură pentru a creşte rata de vaccinare a populaţiei sale, de aproape 67%.

"Carantina este o impunere masivă asupra libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor noştri. Vaccinarea este, în comparaţie, o interferenţă minoră. Mi-ar fi plăcut să fac altfel, este trist. Însă Europa, leagănul societăţilor deschise, bogate, industriale, este din nou focarul pandemiei", a subliniat el.

Cu toate acestea, Austria a impus şi o carantină pentru a stăvili al patrulea val de infectări de la începutul pandemiei. Austriecii îşi pot părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise. Evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori. Şcolile sunt deschise, iar părinţii decid dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru cursuri online.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie. Pentru persoanele nevaccinate nu este prevăzuta ridicarea carantinei, deocamdată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe