YouTube suspendă canalul televiziunii australiene conservatoare Sky News

Autorităţile turce au blocat pentru câteva ore  Facebook, Twitter şi YouTube, cerându-le să şteargă pozele cu un  procuror ucis, 6 aprilie 2015.
Autorităţile turce au blocat pentru câteva ore Facebook, Twitter şi YouTube, cerându-le să şteargă pozele cu un procuror ucis, 6 aprilie 2015. (Captură Foto)

YouTube a suspendat temporar canalul televiziunii australiene Sky News, dând un prim avertisment popularului canal de ştiri conservator. Motivul oficial al măsurii a fost „dezinformare în ceea ce priveşte COVID-19”, potrivit unui comunicat.

Gigantul hi-tech a declarat că decizia de a lansa măsura se bazează pe îndrumările autorităţilor locale şi globale din domeniul sănătăţii, pe care Sky News Australia le-a contestat ca fiind „supuse în mod constant schimbării”.

Sky News Australia a declarat că suspendarea a fost dată pentru „videoclipuri vechi” postate pe canalul său.

Măsura luată de compania YouTube, care aparţine de grupul Alphabet ca şi Google, implică faptul că Sky News Australia este suspendat timp de o săptămână şi nu va putea publica noi materiale pentru cei 1,85 milioane de abonaţi ai contului său YouTube.

„Mai exact, nu permitem conţinut care neagă existenţa COVID-19 sau care încurajează oamenii să utilizeze hidroxiclorochină sau ivermectină pentru a trata sau preveni virusul”, a afirmat YouTube într-o versiune draft a declaraţiei sale, care a fost trimisă mass-media locale.

Sky News Australia a declarat că „respinge în mod expres faptul că vreun moderator de emisiune ar fi negat vreodată existenţa COVID-19 aşa cum a implicat motivaţia Youtube, sau că astfel de videoclipuri au fost publicate vreodată”.

Publicaţia a adăugat că recunoaşte dreptul YouTube de a-şi impune propriile politici şi „aşteaptă cu nerăbdare să-şi publice în continuare conţinutul de ştiri şi analize populare pentru publicul său”.

Presa locală a raportat că măsura a fost iniţiată pe 29 iulie.

Potrivit politicilor YouTube, trei avertismente într-o perioadă de 90 de zile aduc automat interzicerea permanentă pe platformă.

Unul dintre reporterii Sky News a realizat emisiuni controversate cu privire la eforturile globale de descoperire a originii COVID-19, propunând teoria scurgerii virusului din laboratorul Institutului de Virologie Wuhan. Teoria a fost respins ca fiind „conspiraţionistă” de către publicaţii mass media internaţională. Cu toate acestea, în ultimele luni ea a căpătat o popularitate largă.

Reporterul de investigaţie Sky News Australia, Sharri Markson, a fost printre primii care au raportat despre programele de cercetare a coronavirusurilor de liliac din cadrul Institutului de Virologie Wuhan, ce datau din mai 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură