WTA intenţionează să mărească premiile acordate jucătoarelor

Women's Tennis  Association.
Women's Tennis Association. (WTA/facebook)

Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) intenţionează să mărească premiile acordate jucătoarelor şi să prelungească sezonul 2020, potrivit Reuters.

Competiţiile din tenisul profesionist au fost sistate la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus Wuhan, iar jucătoarele de nivel mai scăzut au rămas fără sursa de a-şi câştiga existenţa.

''WTA lucrează alături de organizatorii turneelor pentru a mări câştigurile când se va relua circuitul profesionist de tenis şi ia în considerare extinderea actualului sezon de 44 de săptămâni pentru a avea loc mai multe turnee'', a declarat WTA.

''Speranţa noastră sinceră este să revenim pe teren cât mai repede posibil, când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-urilor vor putea fi garantate'', a punctat WTA.

În contextul răspândirii virusului Wuhan din China în numeroase ţări, ATP şi WTA au suspendat toate turneele până la data de 7 iunie. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a luat de asemenea decizia de a suspenda World Tennis Tour până la 8 iunie.

''Jucătoarele profesioniste de tenis sunt persoane independente şi nu angajate ale WTA. Astfel, recompensarea jucătoarelor se face pe baza rezultatelor de pe teren, iar când turneele nu se ţin, atunci se opreşte şi principala lor sursă de venit. WTA recunoaşte provocările la care trebuie să facă faţă aceste sportive, similare cu cele ale milioanelor de oameni din lume, într-o situaţie fără precedent'', se mai arată în comunicatul WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport