"Vor dispărea" - Cîţu vrea să taie sporurile date bugetarilor "după ureche"

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că are în vedere tăierea unor sporuri date bugetarilor, în contextul în care a descoperit că acestea sunt acordate “după ureche”. De asemenea, sporurile vor fi legate de performanţa salariatului.

„Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există. Am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată, în ceea ce priveşte suma sporurilor. […] Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanţă şi venit. Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche. Salariile cresc şi sunt date într-un mod aleatoriu. Veţi vedea că se poate face acest lucru şi putem să legăm şi sporuri dacă acestea există, de criterii de performanţă. Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării”, a declarat premierul.

Şeful Executivului a mai avertizat că anumite sporuri vor dispărea, întrucât activităţile considerate în trecut “vătămătoare” sunt deja prestate zilnic de către oameni, cum ar fi scrisul la computer.

„Condiţiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi astăzi le facem zi de zi...de exemplu să scrii la un calculator – asta nu mai este o condiţie vătămătoare. Este un spor în anumite instituţii. Vor dispărea aceste sporuri. Anul acesta vom începe poate cu o limitare şi de anul viitor vom reaşeza lucrurile. Este nevoie de modificarea legii salarizării unitare. Sporurile sunt bune. Ele sunt o motivaţie pentru toată lumea, să îşi facă treaba mai bine, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanţă, nu când stau doar în pixul managerului şi sunt date fără niciun fel de criteriu. [...] Cheltuielile de personal s-au dublat. Trebuie să reaşezăm economia României”, a declarat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne