Viorica Dăncilă: Într-o lună de zile voi susţine primul meu discurs în engleză

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Întrebata de un reporter în plină conferinţă de presă în cât timp va învăţa limba engleză în cazul în care va deveni preşedinte al României, şefa PSD Viorica Dăncilă a susţinut că, de fapt, ea vorbeşte şi înţelege limba engleză, doar că nu “foarte bine” şi nu vrea să comită greşeli. În plus, Dăncilă a adăugat că într-o lună va susţine primul său discurs în engleză.

“Trebuie să vă spun un lucru. Vorbesc limba engleză şi înţeleg, dar nu vorbesc foarte bine. Din teama de a nu face o anumită greşeală, nu am vorbit în limba engleză, dar asta nu înseamnă că nu înţeleg sau că nu vorbesc limba engleză. Dar vreau să vă mai spun un lucru pentru că am văzut că a apărut foarte mult în spaţiul public acest aspect: aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor, pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate”, a afirmat Dăncilă.

În timp ce i-a lăudat pe românii care vorbesc limbi străine ca fiind “resursă umană valoroasă”, totuşi, fostul premier a deplâns faptul că sunt mulţi care ar fi vorbit împotriva României în limba engleză.

“Şi am să vă dau exemplu. Luaţi din discursurile din Parlamentul European când a fost depusă rezoluţia pentru România în limba engleză au spus atât de multe cuvinte urâte despre propria ţară”, a adăugat Dăncilă.

În acelaşi timp, şefa PSD a anunţat că în curând va susţine un discurs în limba engleză şi a folosit, de asemenea, ocazia pentru a-l mai critica încă o dată pe preşedintele Klaus Iohannis pentru refuzul său de a participa la o dezbatere electorală.

“Într-o lună de zile o să ies în primul discurs în limba engleză, ca să lămurim şi lucrurile acestea. Dar eu vreau să fac o precizare: cred că preşedintele României trebuie să fie, în primul rând, un om curajos. Dacă acum se teme de o confruntare cu contracandidatul, mă gândesc cum se teme atunci când vorbeşte cu un preşedinte de stat sau de guvern şi trebuie să îşi susţină ţara. Şi cred că preşedintele României trebuie să fie un bun patriot, să gândească, să vorbească şi să simtă româneşte”, a precizat prezidenţiabilul PSD.