Violeta Alexandru acuză un sabotaj: Cum a ajuns Inspecţia Muncii fără bani în decembrie şi cum se ascunde şeful ei

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Violeta Alexandru a arătat vineri, pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns Inspecţia Muncii fără bani în luna decembrie şi cum se ascunde şeful ei în loc să îşi asume răspunderea.

"Primesc aseară o adresă de la Inspecţia Muncii: nu mai are bani de salarii pentru salariile din noiembrie care trebuie plătite în această lună! A achitat toate sumele rezultând din decizii ale instanţelor în litigii dintre angajaţi şi IM/ITMuri. Dintr-o dată le-a achitat pe toate, inclusiv pe cele neplătite de peste doi ani. Semnat: inspector-Şef IM, Nicolae Bratu Dantes. Funcţionar. Am prezentat situaţia creată Prim-Ministrului care mi-a cerut să găsesc soluţii. Când să prezint soluţia, aflu că ITMurile au decis să dea salarii mai mici angajaţilor. Decizia le aparţine fiind ordonatori terţiari de credite. Şi răspunderea le aparţine. Una dintre primele măsuri după ce am ajuns în Minister a fost să verific că Ministerul şi instituţiile din coordonare, ANPIS, ANOFM, Inspecţia Muncii, Casa Naţională de Pensii Publice şi deconcentratele au resursele necesare până la sfârşitul anului. Da, a fost răspunsul. La rectificare am mai întrebat încă o dată şi, uşor – uşor mi s-a spus că era nevoie de bani în plus pentru pensii şi ajutoare sociale", a declarat Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului Muncii, echipa guvernamentală a înţeles şi a fost de acord să se suplimenteze sumele din bugetul ministerului, deşi toţi colegii aveau urgenţe şi nevoi.

"Ulterior au apărut noutăţi, între care bani pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, sume care, în mod normal, se prevedeau, cu responsabilitate, în buget, de la începutul anului. Alte nevoi au fost generate de recuperarea termenelor de răspuns prin decizii de recalculare a pensiilor. Am solicitat fondurile necesare şi pentru acestea din Fondul de rezervă al Guvernului. Colegii din Cabinet m-au susţinut. Am întrebat atunci din nou, mai este vreo instituţie care a identificat nevoi suplimentare justificate şi care trebuie rezolvate până la sfârşitul anului? Nicio solicitare. Situaţia de la IM şi ITM are aspect de prost management. Înclin să cred că este mai mult. Aşa arată lucrurile când vreau să fac treabă. Aproape în fiecare zi la fel. Voi lua măsuri. Suspend puţin lucrurile atât de necesare pe care lucram. Ca să rezolv crize", a precizat Violeta Alexandru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne