Vîlceanu explică cum s-a ajuns ca şcolile private să fie exceptate de la restricţii: Trebuia să prevenim anumite nemulţumiri

Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu (Epoch Times România)

Ministrul interimar de Finanţe, Dan Vîlceanu, a susţinut, la Digi24, că a fost vorba despre o "scăpare", o "greşeală, că şcolile private n-au mai fost incluse în hotărârea de guvern privind restricţiile care intră în vigoare de luni.

Un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi în şcolile private, care era în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), nu a mai fost preluat şi în Hotărârea de Guvern, ceea ce a dat naştere la confuzii.

Dan Vîlceanu a explicat că este posibil să fi fost o confuzie din cauza unei discuţii referitoare la şcolile străine din Bucureşti.

"La acel articol 3, îmi aduc aminte că la un moment dat premierul i-a recomandat şi a fost o discuţie cu ministrul de Externe, pentru că sunt câteva şcoli străine în Bucureşti. Acolo trebuia să ţină puţin legătura, astfel încât să nu apară nemulţumiri", a afirmat şeful Finanţelor.

Întrebat de ce, din moment ce s-a discutat, hotărârea nu a ieşit limpede din guvern, Dan Vîlceanu a replicat:

"Păi, a ieşit limpede. Numai că a existat o greşeală şi greşeala mâine va fi remediată. (...) Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia care a avut loc în guvern a fost tocmai pentru că sunt şcoli străine şi trebuia să prevenim anumite nemulţumiri. Este foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne