VIDEO. Ponta: Nu vom vota acest guvern al domnului Orban!

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, la finele discuţiilor cu liderul PNL, că nu va vota Guvernul Orban. Pe de altă parte, fostul premier PSD s-a declarat deschis la ideea unui guvern cu mai multe partide.

"Nu vom vota acest guvern al domnului Orban, PNL", a declarat Ponta.

"Mi se pare normal ca PNL să încerce să facă un guvern. (...) Cred că dacă cei de la PNL doresc cu adevărat să schimbe gruparea infracţională de la Palatul Victoria, trebuie să vină cu o soluţie sustenabilă şi un proiect serios. Proiectul că vine PNL cu 100 de parlamentari şi guvernează mai bine mi se pare neserios”, a adăugat fostul premier.

Întrebat ce înseamnă proiect serios, Ponta a evitat un răspuns.

Fostul premier a mai susţinut că în ultimii ani nu a votat niciodată un guvern în care nu credea. Astfel, Ponta a ţinut să transmită că el n-a votat nici Guvernul Cioloş, şi realitatea a demonstrat că nu s-a înşelat, şi că acum va face acelaşi lucru, nu va vota guvernul propus de Orban.

Nu în ultimul rând, liderul Pro România a pledat pentru anticipate, odată cu localele:

"Vom susţine alegeri ancipate pentru Parlamentul României. Acestea se pot realiza, şi au şi sens, să le facem odată cu cele locale."

Întrebat dacă, prin faptul că nu votează, nu cumva ţine Guvernul Dăncilă la Victoria, Ponta a catalogat această întrebare drept un sofism care încearcă să-i oblige pe cei de la Pro-România.

"Înţeleg tonul, dacă am rezistat trei ani la toate ameninţările şi presiunile inclusiv mediatice ale PSD, mai rezistăm", a afirmat Ponta.

Fostul premier a mai menţionat că nu îşi va obliga parlamentarii să nu ia parte la votul de învestitură dar că toţi colegii săi i-au spus că nu vor vota guvernul PNL. Pe de altă parte, Ponta a opinat că unii parlamentari PSD vor vota pentru Cabinetul Orban.

La întrebarea dacă partidul său nu va putea fi considerat complice la perpetuarea crizei în cazul în care guvernul nu trece din cauza faptului că Pro România nu-l votează, Ponta a răspuns cu un atac la adresa reporterei şi a transmis că rezistă.

Finlamente, Ponta s-a declarat în favoarea ideii de guvern format din mai multe partide. Întrebat dacă este deschis acestei idei, liderul Pro România a răspuns:

"Evident că orice proiect care are şanse să funcţioneze suntem dispuşi să îl discutăm şi să-l sprijinim".

Declaraţiie lui Victor Ponta pot fi urmărite integral în materialul video.