VIDEO. "M-a făcut mama oltean!" Cadrele medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Craiova joacă hora în curte

Cadre medicale jucand hora
Cadre medicale jucand hora (Facebook)

Medicii şi asistentele de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova au ieşit joi în curtea spitalului, unde au încins o horă.

Îmbrăcate în echipamentele de protecţie, cadrele medicale au jucat pe melodia "M-a făcut mama oltean". La final, cântecul a fost întrerupt de sirena unei ambulanţe, iar participanţii la momentul artistic au aplaudat.

Potrivit Hotnews, conducerea spitalului a explicat că a fost un gest de bucurie după ce au reuşit să salveze viaţa primului pacient cu noul Covid-19 internat la ei. Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie, iar în această perioadă a fost de trei ori pe punctul de a muri. Joi, el a fost declarat vindecat şi externat.

Hora a fost postată pe pagina de Facebook a instituţiei şi a stârnit numeroase comentarii, atât apreciative cât şi critice.

"Foarte frumos! Încercăm să susţinem şi moralul personalului medical şi al celor suferinzi!", scrie Lucian.

"Dragi medici şi voi asistenţi mă rog pt sănătatea dvs să aveţi putere de muncă răbdare şi noroc să vă protejaţi, acasă vă aşteaptă familia, copii cu sufletul la gură, pt mine sunteţi nişte luptători cu suflet mare, vă iubesc şi vă respect", transmite, la rândul său, Floarea.

"Jos pălăria în faţa voastră vă mulţumesc enorm de mult că aţi avut grijă de mine şi ma-ti vindecat aşa cum trebuie. Dumnezeu să vă răsplătească, vă respect cu drag", scrie şi Lenuţa.

Au fost însă şi persoane care au considerat hora drept ceva inadecvat şi deloc oportun:

"Ţara arde şi lor le arde de horă. Oamenii mor în spital şi ei joacă. Îşi bat joc de echipamentul primit. După horă să intre pe secţie tot cu echipamentul cu care au jucat", şi-a exprimat Sorin indignarea.

"Voi aţi înnebunit cu toţii? Cum să vă vină să dansaţi când lumea suferă în clădirea de lângă (că să nu zic că pacienţii poate mor, fără să îşi mai vadă familia) ... Îmi veţi zice că au echipament deci nu se pot contamina,... Păi acum tot acest echip tb pus la pubelă pt că s-au atins reciproc, dar bine, poate în RO ne permitem să facem risipă. Pt info, în Fr nu ne permitem asta...", scrie Diana.

"Ca şi colega (medic internist), mi se pare de prost gust! Dacă aţi lucra pe secţia mea, directorul v-ar trimite pe toţi acasă în secunda doi! Îndemnaţi oamenii la distanţare socială şi voi jucaţi hora în curtea spitalului, mână în mână?? Ce exemplu e ăsta?? Puneţi mâna la treabă că sunteţi în orarul de muncă, nu la nuntă! Ruşine să va fie!", scrie Bianca.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne