VIDEO. Fost preşedinte, mesaj către ruşi: Nu împuşcaţi ucraineni, nu va împuşcaţi surorile şi fraţii

Tsakhiagiin Elbegdorj
Tsakhiagiin Elbegdorj (Captura video)

Fostul preşedinte al Mongoliei, Tsakhiagiin Elbegdorj, a deplâns public faptul că mongolii din Rusia au fost folosiţi pe post de carne de tun pentru războiul lui Putin din Ucraina şi le-a transmis acestora că sunt bineveniţi în ţara lui. De asemenea, Elbegdorj le-a cerut ruşilor pe care Kremlinul îi obligă să plece la război să nu tragă în fraţii şi surorile lor ucraineni:

"Ştiu că de la începutul acestui război sângeros, minorităţile care trăiesc în Rusia au cel mai mult de suferit,. Mongolii din Buriatia, din Tuva au suferit foarte mult. Au fost folosiţi pe post de carne de tun.

Sute dintre ei sunt răniţi. Mii au murit. Noi, mongolii, vă vom primi cu braţele şi inimile deschise.

Am un mesaj către cei care sunt forţaţi să lupte în războiul lui Putin contra Ucrainei: Nu împuşcaţi ucraineni, nu va împuşcaţi surorile şi fraţii, nu împuşcaţi copii şi bătrâni.

Nu omorâţi acea ţară! Nu omorâţi libertatea. Ucraina are tot dreptul să existe", a declarat fostul preşedinte mongol.

Totodată, acesta a ţinut să transmită un mesaj şi ucrainenilor, lăudându-i pentru curajul lor.

"Finalmente, am un mesaj către bravul popor ucrainean şi preşedintele Zelenski: Vă mulţumesc pentru curajul şi lidershipul dvs. (...) Sunteţi o inspiraţie. Când voi veţi învinge, întreaga lume va învinge. Nicio dictatură nu e veşnică", a adăugat Tsakhiagiin Elbegdorj.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.