Victime ale poliţiştilor de la Secţia 16: Ne-au pus pe burtă, ne-au târât. Pe sora mea au luat-o de păr

.
. (Antena 1 - Screenshot)

Alte două victime ale poliţiştilor de la Secţia 16 au decis să rupă tăcerea, povestind despre experienţa nefastă pe care trăit-o cu oamenii legii.

Concret, este vorba despre Alexandru Vlad şi sora sa Ana-Maria Vlad. Alexandru a relatat la Realitatea PLUS că, în luna mai a anului 2018, ar fi sunat la 112 după un conflict cu două persoane care consumau droguri pe stradă. Una dintre cele două persoane vizate de reclamaţie ar fi sunat şi ea la rândul său la numărul unic de urgenţă, unde a spus printre altele că este fiu de poliţist. În acel moment au intervenit oamenii legii care l-au dus pe bărbatul de 29 de ani la secţie. În imagini se vede cum acesta este încătuşat, trântit la pământ şi bătut de către agenţii de la Secţia 16.

„Am fost pus pe burtă, fără legitimare. Am rămas şocat. Eram cu capul pe maşină şi i-am cerut să se legitimeze. M-au târât în faţa Secţiei 16. Au sunat-o pe sora mea, a venit şi ea la secţie. Au încătuşat-o şi pe ea. Sora mea nu cred că prezenta pericol. Ne-au pus pe burtă, ne-au târât. Pe sora mea au luat-o de păr. Timp de patru ore şi jumătate ne-au ţinut într-o cameră a Secţia 16. Camera de tortură. Sora mea a fost batjocorită (…) După patru ore jumate s-au plictisit de noi, îşi luau cafele. Eu le-am cerut de jos, de la podea, să mi se spună cu ce am greşit. (…) Am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi nu am primit niciun răspuns. (…) Dacă nu era presa, nu aveam nicio şansă”, a declarat Alexandru Vlad.

Sora acestuia, Ana-Maria Vlad, a fost şi ea victima brutalităţii poliţiştilor, susţine ea. Ana Maria fusese anunţată că fratele ei a fost luat pe sus de către poliţişti, şi odată ajunsă la secţie, a avut parte de agresiuni.

„M-au tras de păr, m-au încătuşat. M-au târât până la etajul 1, pe scări. Într-o cameră acolo a început coşmarul. Fiind la poliţie, nu crezi că vei fi supusă unui astfel de comportament. Telefoanele ne-au fost luate, eram pur şi simplu izolaţi. În ochii mei era fratele meu, pe burtă, încătuşat, cu piciorul unui poliţist peste faţă”, a povestit Ana-Maria Vlad.

Episodul în care Alexandru este bătut de poliţişti a fost înregistrat chiar de camerele de supraveghere din secţie iar în scandalul cu pricina sunt implicaţi unii dintre agenţii de la Secţia 16 care anul trecut au bătut doi tineri după ce aceştia le-au atras atenţia oamenilor legii că nu poartă mască pe stradă.

În urma audierilor, trei poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, cinci au fost plasaţi sub control judiciar şi asupra unuia dintre agenţi nu s-a luat nicio măsură. Reamintim că, vineri seara, Antena 3 difuzat imagini video cu incidentul din 2018. În înregistrare se văd mai mulţi poliţişti agresând un bărbat reţinut - îl dau cu capul de masă, îl trântesc la pământ şi îl strangulează – sau se uită pasiv la colegii lor care aplică tortura. Bărbatul a fost supus brutalităţilor în mai multe reprize. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne