Veşti proaste pentru vitezomani: Ar putea rămâne fără maşină dacă depăşesc cu mult viteza legală. În ce condiţii

(Facebook)

Şoferii vor rămâne fără permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare a maşinii timp de şase luni în cazul în care depăşesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, potrivit unui proiect legislativ pus miercuri în dezbaterea senatorilor, relatează avocatnet.ro.

În plus, dacă şoferii sancţionaţi astfel sunt prinşi că merg cu maşina în perioada în care talonul este reţinut, poliţiştii pot dispune sancţiunea complementară a confiscării maşinii.

Potrivit sursei citate, proiectul legislativ de la Senat introduce în Codul rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h faţă de limita legală, pentru depăşirea căruia, şoferii vor risca amenzi din clasa a IV-a de sancţiuni (cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei) şi suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile.

De asemenea, dacă şoferul sancţionat astfel depăşeşte din nou pragul de viteză de peste 100 de km/h faţă de limita legală într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

“Depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic se sancţionează complementar cu reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculul pe o perioadă de 6 luni”, se arată în proiect.

În astfel de cazuri, poliţistul rutier va elibera şoferului o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile, mai precizează avocatnet.ro.

Dacă în perioada de şase luni de reţinere a talonului, perioadă începută cu ziua imediat următoare celei expirării valabilităţii dovezii înlocuitoare, un poliţist identifică în trafic maşina care are certificatul de înmatriculare reţinut, acesta va dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului.

Maşinile confiscate intră în proprietatea statului şi pot fi valorificate, inclusiv prin vânzare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne