Vela: Carmen Dan a luat din banii MAI un BMW Seria 7 şi 4 Touareg-uri pentru protecţia demnitarilor PSD

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne
Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne (Epoch Times Romania)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, că a descoperit investiţii suspecte făcute de instituţia pe care o reprezintă. Spre exemplu, au fost cumpărate pentru Jandarmerie televizoare cu 1.000 de euro bucata, precum şi maşini de sute de mii de euro pentru protejarea demnitarilor PSD. În plus, Vela a precizat că a cerut Camerei Deputaţilor să returneze un BMW Seria 7 cumpărat de MAI în perioada în care ministerul era condus de Carmen Dan.

“Aş fi preferat ca domnii de la Sindicate să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat şeptar, un BMW Seria 7, echivalentul a 7 Dacii Logan, şi l-a dat în comodat la Camera Deputaţilor. Eu sunt de două luni ministru şi am solicitat Camerei Deputaţilor să returneze maşinile de lux cumpărate pe banii poliţiştilor, din venituri proprii, din încasările de la plăcuţele de înmatriculare, cumpărând prin acest Minister, cheltuind bani aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru colegii de sindicat ai domnilor care ridică această problemă şi mă întreabă pe mine, făcând aceste comparaţii macabre”, a susţinut Marcel Vela.

De altfel, ministrul de Interne a criticat faptul că banii cheltuiţi inoportun pe televizoare scumpe şi maşini de lux pentru Jandarmerie puteau fi folosiţi la dotarea poliţiştilor care încă folosesc învechitele pistoale Carpaţi.

“Până acum au fost miniştri care au cumpărat BMW Seria 7, ultimul tip, ca să îl facă cadou la Camera Deputaţilor, din banii poliţiştilor. Au cumpărat 4 maşini Touareg noi, 200.000 toate patru, la Jandarmerie, care să asigure protecţia unor demnitari PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puţin 500 de pistoale ca să salvăm membrii de sindicat din stradă care au [pistoale - n.r.] Carpaţi acum. Totodată am găsit sute de televizoare, cumpărate la Jandarmerie, cu 1.000 de euro bucata. O să verific ce fel de televizoare aşa grozave sunt cu 1.000 de euro bucate. [Am găsit şi – n.r.] şi alte achiziţii făcute în acest Minister, achiziţii care, vă rog să mă credeţi, eu, ca ministru, domnul Despescu şi colegii din conducerea Ministerului, le considerăm inoportune. Era mai oportun să cumperi acel Logan nou, în garanţie, dotat să protejeze un poliţist”, a precizat Marcel Vela.

Întrebat dacă va face sesizări penale în cazul BMW-ului Seria 7 şi a altor achiziţii de acel gen, Marcel Vela a declarat că se vor lua decizii în Minister după ce vor fi constatate prejudiciile şi după ce se va hotărî dacă au fost încălcate reguli.

“Să discut şi cu cei de la Curtea de Conturi vizavi şi de faptul că o sarcină a Curţii de Conturi trebuia implementată imediat, altfel este o infracţiune. O să analizez cu specialiştii din Minister. Nu vreau să spun că fac sau că nu fac, pentru că nu dau eu sentinţe”, a adăugat şeful MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne