Vasile Dîncu, aflat în conflict de interese în calitate de director al Şcolii Doctorale a Academiei SRI

Vasile Dîncu a fost recent găsit în conflict de interese într-un proiect cu finanţare prin programul POSDRU, pe vremea în care ocupa poziţia de director al Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", din subordinea SRI, dezvăluie jurnalista Emilia Şercan.
Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015
Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015 (Epoch Times)

Acest verdict a fost dat în urma unui control privind desfăşurarea proiectului "Pluri şi interdisciplinaritate în programe doctorale şi post-doctorale", implementat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române.

Procesul verbal de constatare a neregulilor în acest proiect a fost încheiat în data de 3 noiembrie 2015 şi a fost semnat de Ella Ştefan, director al OI POSDRU-MECS. Consecinţa controlului este că Vasile Dîncu va trebui să restituie sumele considerate neeligibile pe care le-a încasat în acest proiect.

Vasile Dîncu, director al Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) la data derulării proiectului, a fost găsit în conflict de interese alături de alţi opt profesori universitari, printre care se află şi Gheorghe Toma, tot de la ANIMV, deoarece au participat la evaluarea unor candidaţi care erau angajaţi sau afiliaţi ai instituţiei din care făceau parte şi ei înşişi.

Cum răspunde Dîncu

Contactat de HotNews.ro, Vasile Dîncu susţine că a fost numit de Academie într-o comisie alături de mai mulţi profesori, dar nu a examinat pe nimeni de la ANIMV.

"Nu am participat la examinarea celor de la ANI, nu am fost remunerat şi nici nu m-am pus eu în acea comisie", a declarat Vasile Dîncu, adăugând că trei instituţii au numit profesori într-o comisie de examinare şi acestea sunt cele care pot contesta raportul de control.

Pentru a citi continuarea articolului publicat pe blogul de investigaţii al jurnalistei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne