Valeriu Gheorghiţă infirmă zvonurile: Între mine şi ministrul Sănătăţii nu există tensiuni

Valeriu Gheorghiţă
Valeriu Gheorghiţă (facebook.com/guv.ro)

Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă există tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dar şi dacă a ameninţat că va demisiona în cazul în care i se restrâng atribuţiile, şeful campaniei naţionale de vaccinare a răspuns că este în general „o persoană care nu are tensiuni cu nimeni şi nici nu fac ameninţări, deci nu este cazul”.

„Sunt discuţii punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătăţirea activităţii strict din punct de vedere tehnic a campaniei de vaccinare. Să nu uităm că Ministerul Sănătăţii e unul dintre cele mai importante ministere în derularea campaniei de vaccinare. Comunicarea şi parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii sunt cât se poate de bune la acest moment. Între mine şi domnul ministru nu există tensiuni”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă, citat de B1 TV.

Declaraţiile medicului militar vin pe fondul unor zvonuri lansate în spaţiul public de publicaţia „Adevărul”, citând surse politice potrivit cărora relaţiile dintre şeful campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi tensionate. Motivul disensiunilor ar fi acela că politicianul ar da semne că îl va lăsa pe medicul militar doar cu un rol „decorativ”, în vreme ce deciziile esenţiale vor fi pasate oamenilor noului şef de la Sănătate.

Potrivit sursei citate, schimbările de la nivelul Ministerului Sănătăţii, acolo unde a fost numit Vlad Voiculescu, au dus la modificarea relaţiei între această instituţie şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă. Medicul militar fusese numit în noiembrie în fruntea CNCAV, atunci când liberalii erau singuri la guvernare. Raportarea actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii faţă de CNCAV, care este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, pare să se schimbe la 180 de grade.

Concret, pe de o parte ar exista un pol de putere USR-PLUS, prin Vlad Voiculescu, iar de cealaltă parte e o persoană susţinută de Klaus Iohannis şi de liberali, Valeriu Gheorghiţă, în prezent principalul responsabil de campania de vaccinare.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că dinspre USR-PLUS au început şicanele, fiind prezentat scenariul în care campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea trece la Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii.

„Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne