Val de frig peste Capitală. Nu doar afară, ci şi în caloriferele multor bucureşteni

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

În prag de iarnă şi pe fundalul răcirii bruşte a vremii, locuitorii a 250 de blocuri din Capitală s-au trezit că au rămas fără apă caldă şi căldură în calorifere.

Potrivit RADET, nu este vorba de o avarie (aşa cum s-a tot întâmplat) ci de faptul că odată cu răcirea vremii, a început procesul de încărcare a sistemului, iar punctele termice de la capătul reţelei se încarcă mai greu.

Redăm comunicatul Primăriei Capitalei pe acest subiect:

"În legătură cu informaţiile false dezbătute în emisiunile mai multor posturi TV, unde reprezentanţi ai unor partide politice sau aşa-zişi formatori de opinie au indus în eroare bucureştenii afirmând că jumătate din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură, solicitam difuzarea informaţiilor corecte referitoare la distribuţia agentului termic în Capitală:

În acest moment, aproximativ 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă şi căldură la parametrii normali.

Concret, este vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1,2,3 şi 6.

Această situaţie este cauzată de faptul că, odată cu răcirea vremii a început procesul de încărcare a sistemului (operaţiune care nu se putea efectua înainte de perioada de consum), iar punctele termice de la capătul reţelei, adică zonele unde nu mai există CET-uri - Colentina şi Pantelimon - se încarcă mai greu. În aceste zone se pot resimţi fluctuaţii însă subliniem faptul că nu este vorba despre avarii. Echipele RADET sunt în teren 24 de ore din 24 şi până mâine, 23 noiembrie, această situaţie va fi remediată în cel mai scurt timp."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne