USR îl cheamă pe şeful Finanţelor la audieri: Ne împrumutăm cu 1000 de euro pe secundă! România se duce spre faliment

Adrian Câciu
Adrian Câciu (Facebook / A.Caciu)

USR îl cheamă pe ministrul PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, la audieri în Parlament, în contextul în care România se împrumută "cu 1000 de euro pe secundă".

Astfel, USR a depus o solicitare oficială la Camera Deputaţilor pentru chemarea lui Adrian Câciu la "Ora Guvernului", în data de 30 mai.

Solicitarea partidului condus de Cătălin Drulă se intitulează "România spre faliment. Ne împrumutăm cu 1000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?"

Ce reproşează USR

"Ministrul PSD, care ar trebui să ţină sub control deficitul şi inflaţia, a ajuns să împrumute România cu 1000 de euro pentru a plăti toate sinecurile pe care această coaliţie le-a creat în ultimele şase luni. Astfel, datoria publică a României a depăşit 50% din Produsul Intern Brut şi se apropie de 600 de miliarde de lei.

În timp ce datoria publică creşte, PSD şi PNL continuă să angajeze zeci de mii de oameni în ministere şi companii de stat, fără niciun gând să oprească risipa banilor publici. 600 de posturi la două ministere au fost create într-o singură zi săptămâna aceasta, deşi liderii PSD şi PNL anunţă public că vor să reducă cheltuielile bugetare.

Explozia cheltuielilor bugetare a contribuit la recordul de inflaţie la care a ajuns ţara noastră: 13,8 în aprilie 2022, faţă de 3,2% în aprilie 2021, iar perspectivele sunt în continuare de creştere.

Ministrul PSD trebuie să explice în faţa Parlamentului şi a românilor cum s-a ajuns aici şi care sunt măsurile pe care le va lua pentru a opri scumpirile în lanţ, cum va controla deficitul care trebuia să fie de 5.84%, iar acum este pe traiectoria să depăşească 7% şi cum va opri sarabanda împrumuturilor pe care generaţiile viitoare trebuie să le plătească. Dacă ministrul PSD nu se prezintă pe 30 mai în Parlament, USR va depune moţiune simplă împotriva lui."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne