Universitatea Bucureşti cere demiterea unui prodecan după declaraţiile năucitoare ale acestuia la un post de radio

Preotul Vasile Răducă
Preotul Vasile Răducă (Screenshot Youtube)

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan. Solicitarea vine în urma unor derapaje pe care preotul Răducă le-a avut în cadrul emisiunii „Răspundem ascultătorilor” din 27 mai, la postul Radio Trinitas, emisiune cu tema „Darul naşterii de prunci”, informează edupedu.ro

În cadrul emisiunii respective, Răducă a făcut declaraţii năucitoare când a abordat tema violului. Astfel, preotul este de părere că atunci când violul se sfârşeşte cu graviditate, femeia „l-a consimţit şi i-a plăcut să se repete”.

„Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, ar fi spus Răducă.

Aceasta nu a fost singura ieşire în decor a preotului. Acesta a mai afirmat: “Vă rog să reţineţi că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.

În urma acestor declaraţii ale preotului Răducă, postul de radio Trinitas a fost sancţionat cu somaţie de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Universitatea Bucureşti a anunţat că se delimitează de afirmaţiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile şi a solicitat demiterea prodecanului de la Teologie pentru declaraţiile sale controversate.

Articolul complet aici.