Ungureanu: "Oribil. La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti morţii sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare"

foto
foto (Emanuel Ungureanu)

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, morţii sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare în dispreţ total faţă de cel decedat, susţine deputatul USR Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul îşi însoţeşte postarea de o serie de imagini cu o targă pe care aparent zace un trup neînsufleţit.

De asemenea, Ungureanu mai postează fotografii cu saci de gunoi şi un câine fără stăpân la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

"ORIBIL!

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morţii sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare în dispreţ total faţă de cel decedat.

Pe lângă aspectele de bun simţ care ţin de respectul pentru cel decedat şi pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului şi sunt expuşi la supliciul de a vedea un mort înfăşurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operaţională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secţia unde a decedat bolnavul şi apoi este dus la morgă.(foto 5)

În mandatul doamnei Nica această procedură nu se mai respectă şi morţii sunt expuşi aşa cum puteţi vedea în foto 1.

Autoritatea Naţională pentru Managementului calităţii în Sănătate(ANMCS) "căpuşa" lui Vasile Cepoi ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar şi după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienţilor decedaţi sunt respectate.

După cum vedeţi, nu se respectă.

Trist este şi faptul că pe secţii pacienţii morţi nu sunt protejaţi de saci negri aşa cum este normal şi se procedează la UPU( foto 2) ci sunt înfăşuraţi într-un simplu cearceaf ordinar.

Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi şi sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt parte din peisajul cu care ne-am obişnuit în spitalele din Bucureşti.

Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate şi domnul Cepoi ne va explica că aşa sunt trataţi morţii şi în Germania...

Cepoi de la ANMCS şi Nica ar trebui demişi, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban şi ale domnului Costache în ceea ce priveşte sistemul sanitar, nu îmi dau seama dacă are cine...", scrie, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

foto
foto (Emanuel Ungureanu)

foto
foto (Emanuel Ungureanu)

foto
foto (Emanuel Ungureanu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură