Un serviciu nonprofit de donare de sânge începe să împerecheze pacienţii nevaccinaţi cu donatori

Recompense pentru donatorii de sânge
Recompense pentru donatorii de sânge (Facebook)

Medicul naturopat elveţian George Della Pietra consideră că oamenii din întreaga lume ar trebui să fie liberi să aleagă dacă să primească sau nu o injecţie cu vaccinul COVID-19.

Mai mult, acesta consideră că acelaşi lucru ar trebui să fie valabil şi pentru cei care primesc transfuzii cu sânge "vaccinat".

"Problema este că, în acest moment, nu avem de ales", a declarat Della Pietra, fondatorul serviciului non-profit Safe Blood Donation fondat în 2021, care pune în legătură beneficiarii de sânge nevaccinat cu donatori din 65 de ţări.

"A fost foarte clar încă de la început că agitaţia legată COVID a scăpat de sub control", a spus Della Pietra.

"Virusul nu era atât de periculos pe cât se spunea că este. În calitate de naturopat, nu pot găsi niciun sens acestei pandemii, care nu a fost niciodată cu adevărat o pandemie. A generat foarte multe întrebări".

Della Pietra crede că o injecţie cu vaccin ARN mesager (ARNm) este mai periculoasă decât sunt dispuse să admită companiile farmaceutice. El a spus că numărul tot mai mare de reacţii adverse reprezintă un motiv pentru a pune la îndoială siguranţa şi eficienţa acestora.

Datele de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au arătat că persoanele vaccinate şi cele care au primit un rapel au reprezentat 58,6% (6.512) din decesele cauzate de COVID-19 în luna august - faţă de 41% în ianuarie.

"Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinaţi", a declarat Cynthia Cox, vicepreşedintă a Kaiser Family Foundation, într-un articol din 23 noiembrie pentru The Washington Post.

Aproape 70% din cele 8 miliarde de persoane din lume au primit cel puţin o injecţie cu vaccin ARNm împotriva COVID-19 de când vaccinurile au început să fie distribuite, în 2021, în momentul de maximă răspândire a virusului.

Fiecare dintre cele trei vaccinuri primare cu ARNm pentru COVID-19 conţine fragmente de "proteină Spike", care se leagă la nivel celular pentru a stimula un răspuns imunitar la virus.

Della Pietra consideră că aceste proteine Spike produc "simptome clasice" - şi anume cheaguri de sânge - care l-au "îngrozit".

"Nu am văzut niciodată ceva similar - şi nu mă refer doar la proteinele Spike", a declarat Della Pietra pentru The Epoch Times într-un interviu telefonic.

"Este de necrezut, deoarece nu am mai avut niciodată această problemă. Au trecut doar doi ani. Ei vor să menţină povestea [că un vaccin cu ARNm] nu este periculos".

Deşi sângele şi plasma donate trebuie să fie supuse unui proces de curăţare înainte de transfuzie, Safe Blood Donation declară că acest lucru nu este suficient pentru a elimina toate ingredientele introduse de ARNm.

Numai în Statele Unite, există aproximativ 16 milioane de unităţi de sânge donate anual. Dintre aceste unităţi, aproximativ 643.000 sunt "autologe" - auto-donate - iar numărul creşte anual, potrivit BloodBook.com.

Della Pietra a declarat că, din câte ştie el, Safe Blood Donation, cu sediul în Elveţia, este primul serviciu de donare de sânge nevaccinat de acest tip.

"Aşadar, nu există încă nicio bancă de sânge cu sânge fără ARNm, nici măcar la noi", afirmă Safe Blood Donation pe site-ul său.

"Deşi am întrebat deja sute de clinici, în acest moment - cel puţin în Europa - toate refuză încă să permită dreptul omului de a alege liber sângele - sau cel puţin nu vor să fie menţionate pentru că se tem de represalii."

Della Pietra a declarat că obiectivul principal al Safe Blood Donation nu este acela de a înfiinţa o bancă de sânge fără componente din ARNm. Mai degrabă, este de a face posibilă potrivirea donatorilor de sânge nevaccinaţi cu a receptorilor nevaccinaţi, "pe care îi aducem împreună într-o clinică ce permite alegerea donatorului de sânge".

Site-ul medical Seed Scientific a declarat că băncile de sânge şi companiile de biotehnologie vor oferi până la 1.000 de dolari lunar pentru donaţii de sânge.

În timp ce Della Pietra a declarat că nu există bănci de sânge nevaccinat, el consideră că cererea de sânge nevaccinat este în creştere.

"Acesta este motivul pentru care am decis să fac [Safe Blood Donation]. Am vrut să construiesc o reţea pentru persoanele nevaccinate care caută un donator de sânge pentru că au nevoie de el - fie că au o operaţie programată sau o urgenţă", a spus el.

Safe Blood Donation a început să lucreze în Statele Unite în urmă cu aproximativ o lună, construind o infrastructură de parteneri medicali.

Cu toate acestea, în mediul medical actual, băncile centrale de sânge, precum Crucea Roşie, nu separă donaţiile de sânge în funcţie de statutul de vaccinare.

"Crucea Roşie americană nu facilitează donaţii specifice de sânge, deoarece acest proces durează adesea mai mult şi necesită mai multe resurse decât obţinerea unui produs de sânge prin procesul nostru normal", a declarat Crucea Roşie pentru The Epoch Times într-un e-mail.

"Într-un număr mic de situaţii, există o excepţie pentru grupele de sânge rare, în care grupele de sânge compatibile sunt extrem de greu de găsit. O grupă de sânge rară este definită ca fiind una care este prezentă la mai puţin de 1/1000 de persoane.

"Dorim să subliniem faptul că Crucea Roşie respectă toate cerinţele privind donatorii şi produsele, aşa cum au fost stabilite de FDA, pentru a asigura siguranţa rezervei de sânge şi se angajează să continue să furnizeze produse de sânge care salvează vieţi pentru pacienţii din întreaga ţară."

Crucea Roşie, care asigură 40 la sută din donaţiile de sânge din SUA, a declarat că "niciun studiu" nu demonstrează rezultate adverse în urma transfuziilor de produse sanguine recoltate de la donatori vaccinaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură