Un nou virus infectează 35 de persoane în China. Vina e dată pe chiţcani

Chiţcan (Wikipedia.org)
Epoch Times România
11.08.2022

Potrivit New England Journal of Medicine, un nou henipavirus a fost descoperit în provinciile Shandong (din estul Chinei) şi Henan (din centrul Chinei).

Noul virus, Langya (LayV), a infectat 35 de persoane până în prezent, relatează The Gateway Pundit.

Pacienţii au prezentat simptome precum:

  • febră (100%)
  • oboseală (54%)
  • tuse (50%)
  • anorexie (50%)
  • mialgie (46%)
  • greaţă (38%)
  • dureri de cap (35%)
  • vărsături (35%)

Eforturile de depistare a contacţilor au arătat că infecţiile au fost “sporadice” şi că nu a existat o aglomerare temporală sau spaţială a cazurilor umane.

Nouă pacienţi au fost investigaţi pentru transmiterea virusului la membri ai familiei cu care au avut contacte apropiate.

Niciunul nu a prezentat vreo transmitere a virusului Langya, dar oamenii de ştiinţă sugerează că “dimensiunea eşantionului a fost prea mică pentru a determina situaţia transmiterii de la om la om”.

Studiul din New England Journal of Medicine sugerează că chiţcanii ar putea fi un “rezervor” pentru virusul Langya şi notează că acesta a fost găsit, de asemenea, la unele animale - câini şi capre - care au fost testate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii menţionează că virusul Nipah are o rată de mortalitate de 40-75% şi că nu există niciun tratament sau vaccin cunoscut.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention / CDC) menţionează că virusul Hendra, o altă formă de henipavirus, are o rată de mortalitate de 57%.

Dar acest nou virus nu a ucis până acum niciunul dintre cei 35 de pacienţi.

Dacă doriţi să citiţi mai multe despre virusurile Nipah, consultaţi acest articol al lui Peter Daszak de la EcoHealth Alliance, un controversat om de ştiinţă implicat în finanţarea programului de creştere a letalităţii coronavirusurilor de la Institutul din Wuhan, sau poate verificaţi finanţarea din partea SUA a cercetărilor efectuate de EcoHealth Alliance asupra virusurilor Nipah.

De asemenea, puteţi citi despre noul studiu clinic al NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) privind un vaccin cu ARNm împotriva virusului Nipah. În articol, Dr. Anthony Fauci afirmă:

Virusul Nipah reprezintă o ameninţare pandemică deosebită, deoarece suferă mutaţii relativ uşor, provoacă boala la o gamă largă de mamifere, se poate transmite de la o persoană la alta şi ucide un procent mare dintre persoanele pe care le infectează. Necesitatea unui vaccin preventiv împotriva virusului Nipah este semnificativă.

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a scris pe blogul său în 2018:

Cu angajamente de finanţare de peste 630 de milioane de dolari, primul obiectiv al CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations / Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătirea Epidemiilor) este acela de a avansa dezvoltarea de vaccinuri pentru trei dintre bolile prioritare de pe lista OMS: Febra Lassa, virusul Nipah şi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor