Un bărbat prins cu minciuna după ce şi-a făcut a 3-a doză de vaccin. Voia să “audă” şi să “vadă” mai bine

(Chandan Khanna/AFP via Getty Images)

Un bărbat a intrat în vizorul Poliţiei după ce a păcălit cadrele medicale de la un punct de vaccinare din Dorohoi pentru a primi a treia doză de vaccin anti-Covid. Prins cu minciuna, bărbatul a susţinut că a dorit cel de-al doilea rapel pentru că se simţea, auzea şi vedea mai bine după vaccinare, relatează Monitorul de Botoşani.

Episodul a avut loc în timpul maratonului de vaccinare din Dorohoi, judeţul Botoşani, când oamenii au putut fi vaccinaţi fără programare prealabilă.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-a prezentat la cortul montat în centrul oraşului Dorohoi, cu buletinul, spunând că doreşte să se vaccineze şi că se află la prima doză de vaccin. Mai mult, acesta a semnat o serie de acte conform cărora nu mai primise vaccinul.

În mod normal, centrele de vaccinare verifică datele celor care urmează să primească vaccinul pentru a nu apărea probleme. Totuşi, în cazul dorohoianului, cadrele medicale s-au bazat pe spusele acestuia şi pe faptul că, în mod normal, o persoană care a primit prima doză şi rapelul nu va avea motive să vină şi pentru a treia doză.

Astfel, cadrele medicale s-au grăbit să îl vaccineze înainte de a primi OK-ul din sistemul informatic, iar după ce i-a fost administrat serul şi s-a încercat emiterea adeverinţei, sistemul a emis un cod de eroare, apărând alerta că persoana figura deja ca fiind imunizată. Deşi, iniţial, cadrele medicale au crezut că este o eroare de sistem, lucrurile s-au clarificat după ce bărbatul a recunoscut că avea rapelul făcut deja de o săptămână şi că a dorit să mai facă alte câteva doze de vaccin, pentru că “se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

Cazul a intrat în atenţia şefilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), aceştia încercând să afle care au fost cauzele care au dus la această situaţie nemaiîntâlnită.

“La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

De asemenea, cazul dorohoianului a intrat şi în atenţia Poliţiei, după o sesizare făcută de personalul medical din Dorohoi.

“În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a afirmat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne