Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România (700 de milioane de euro)

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Cel mai mare proiect imobiliar din România va fi realizat la Cluj şi va include 10.000 de apartamente, clădiri de birouri, un mall uriaş, şcoli, parcuri şi săli de conferinţe. Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro, iar unele dintre conceptele proiectului par luate din filme SF: cumpărături cu drone şi telegondolă spre aeroport, relatează Adevărul.

Printre investitorii Transilvania Smart City, cartierul de lux care se va construi la Cluj, s-ar număra şi Elena Udrea şi partenerul ei, Andrei Alexandrov, potrivit Evenimentul Zilei. Pe 16 iunie, Consiliul Local Cluj a aprobat PUZ-ul pentru Transilvania Smart City, iar lucrările ar urma să fie finalizate în cinci ani.

Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro, iar o parte din apartamente au fost deja puse în vânzare, iar primul bloc a fost vândut în totalitate în mai puţin de două luni. În proiect sunt implicate mai multe companii, printre care Transilvania Smart City, SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Construcţii SRL şi SDC Imobiliare. Finanţarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor şi din finanţări externe, mai multe fonduri mari de investiţii de afară fiind implicate.

Dincolo de dimensiunile impresionante şi de investiţiile imense, dezvoltatorii proiectului au preluat o serie de idei parcă direct din filmele SF. Astfel, livrările la domiciliu în interiorul cartierului vor fi făcute cu ajutorul dronelor, iar de aici se va putea ajunge la Aeroportul Internaţional Cluj cu o telegondolă, parte şi ea din proiect.

Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, şi staţie pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. În plus, proiectul mai prevede şi amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa şi piscină interioară şi exterioară. Nu în ultimul rând, cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare şi supraveghere.