Udrea a vorbit cu Băsescu despre condamnare: A fost şocat de nedreptate, regretă că s-a întâmplat aşa un abuz

Traian Băsescu şi Elena Udrea
Traian Băsescu şi Elena Udrea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Proaspăt condamnată în primă instanţă, fostul ministru Elena Udrea a dezvăluit vineri, într-o intervenţie TV, că a discutat pe această temă cu fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Da (am vorbit), dar foarte pe scurt. În modul cel mai firesc dl preşedinte şi-a exprimat regretul că s-a întâmplat aşa un abuz şi aşa o nedreptate. Nu aş spune că a fost ceva de complezenţă. În mod sincer a fost şocat de nedreptate şi de decizia asta nelegală şi absurdă la 12 ani de la referendum. A fost ceva sincer ce mi-a spus preşedintele, o părere sinceră. Ce putea să facă mai mult?", a declarat Elena Udrea, citată de ziare.com.

Cât despre condamnarea fiicei lui Băsescu în acelaşi dosar, Elena Udrea a apreciat, anterior, la Antena 3, că fostul şef al statului ar intra el la puşcărie pentru fata lui dacă ar putea.

"Fac o apreciere umană. Nu am nicio îndoială, ar face asta ca părinte, dacă ar putea", a precizat Elena Udrea.

În opinia fostului ministru, "nu este întâmplător" faptul că "toţi colaboratorii apropiaţi care au rămas cu Preşedintele" au probleme în justiţie, în timp ce foştii săi colaboratori care au schimbat barca nu au dureri de cap.

"E clar că ţinta este Traian Băsescu", a acuzat Elena Udrea.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei din 2009, în care este inculpată alături de Ioana Băsescu şi Dan Andronic. Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit o condamnare de 5 ani cu executare, iar Dan Andronic a fost achitat. Decizia nu este însă definitivă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne