Tupeu: Putin susţine că "trupele de ocupaţie" ale SUA se află încă în Germania

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse
Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse (Captură foto)

Dictatorul rus Vladimir Putin a afirmat, miercuri, că "trupele de ocupaţie" ale SUA s-ar afla încă în Germania, afirmă publicaţia Ukrainska Pravda.

"Cea mai mare ţară din Europa, un gigant economic, este Republica Federală Germania. Germania a fost împărţită în patru sectoare în urma celui de-al Doilea Război Mondial: american, britanic, francez şi sovietic.

Astfel, Uniunea Sovietică a oficializat încetarea acestui statut de ocupaţie. Statele Unite nu au făcut acest lucru. În mod formal, legal, există trupe de ocupaţie americane pe teritoriul Republicii Federale Germania şi, de fapt, sunt foarte multe", a declarat Putin la o întâlnire cu studenţii de la Universitatea de Stat din Moscova.

După cum susţine Putin, politicienii germani înşişi ar fi spus că, după cel de-al Doilea Război Mondial, Germania "nu a fost niciodată un stat suveran în sensul deplin al cuvântului".

"Şi nu sunt eu cel care spune acest lucru. Acest lucru este spus de politicieni proeminenţi, şi aş vrea să subliniez acest lucru, nu de orientare rusă, ci de orientare germană", a declarat Putin, adăugând că "într-un fel sau altul, suveranitatea va fi returnată Europei".

Afirmaţiile provocatoare ale liderului de la Kremlin vin în contextul în care, miercuri, guvernul german a decis să furnizeze Forţelor Armate ale Ucrainei tancuri de luptă principale Leopard 2.