Tudose anunţă demersuri pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Cine ar urma să vină în loc?

Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times România)

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat duminică faptul că Pro România va demara săptămâna viitoare discuţii cu partidele de Opoziţie pentru iniţierea, după alegerile europarlamentare, a unei moţiunii de cenzură. Potrivit lui Tudose, guvernul Dăncilă trebuie dat jos pentru ca în locul său să vină un guvern de uniune naţională.

"Un grup de lucru al partidului, format din foşti miniştri, a lucrat la o schiţă de program de guvernare, pentru ca imediat după alegerile europarlamentare, dat fiind o nouă configuraţie politică, să începem demersurile pentru a schimba acest Guvern, care duce România efectiv în gard. Este incredibil ce se întâmplă, cu promisiuni pentru oameni dezamăgiţi, se dădeau credite de 200 de mii de euro, dar în prima fază se dădeau la zece mii de oameni, sumele sunt absolut astronomice", a declarat fostul prim-ministru Mihai Tudose, citat de Ziare.com, într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că PSD şi ALDE nu mai au legitimitate să fie la guvernare.

"De săptămâna viitoare vom începem discuţiile cu restul Opoziţiei, că, după alegerile europarlamentare, când va fi clar că nu mai există legitimitate a actualei coaliţii la guvernare. (...) Este clar că PSD plus ALDE o să aibă un scor în jur de 20 de 30 la sută. Cu acest scor este clar că nu vor avea legitimitatea să conducă ţara, deci după 27 mai facem toate demersurile să iniţiem o moţiune de cenzură să-i dăm jos şi Pro România - să vedem, într-o formulă de guvern de uniune naţională - să intre la guvernare", a adăugat Tudose.

Întrebat dacă în guvernul de "uniunea naţională" ar putea intra şi UDMR, Tudose a răspuns că în toate luările de poziţie UDMR a arătat că nu este interesată să intre la guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne